Извозиха над 40 тона отпадъци от незаконно сметище край Асеновградския надлез

Директорът на "Чистота" призовава гражданите да изхвърлят различните потоци отпадъци на определените за това места

Незаконното сметище край Асеновградския надлез
Незаконното сметище край Асеновградския надлез Източник: Община Пловдив

Само за ден екипи на "Чистота" събраха и извозиха над 40 тона отпадъци от незаконно сметище край Асеновградския надлез. Това съобщи директорът на общинското предприятие в Пловдив Димитър Георгиев.


Купища строителни отпадъци, стари автомобилни гуми, излезли от употреба електрически уреди, мебели и друга покъщнина са били натрупани на някогашното Асеновградско шосе, което сега е тупик между ул. "Найчо Цанов" и железопътната линия. Разчистването на сметището ще продължи  поне още две съботи.


"Ще работим в почивните дни, за да не нарушаваме утвърдения седмичен график на екипите и техниката", коментира Георгиев.


Директорът на "Чистота" призовава гражданите да изхвърлят различните потоци отпадъци на определените за това места. Междувременно със съдействието на ОП "Общинска охрана" и Общинска полиция се засилват превантивните мерки за опазване на околната среда.

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени