Какво е състоянието на децата, натровили се с дюнери в село Розино

Обектът, откъдето е закупена храната, е запечатан

Гара Розино
Гара Розино

Децата, натровили се с дюнери в Розино, са в сравнително добро състояние. Това заяви пред NOVA директорът на Регионалната здравна инспекция в Пловдив д-р Сивика Димчева. Обектът, откъдето е закупена храната, е запечатан. Според властите мястото не е имало разрешително.

 

"Към настоящият момент в Инфекциозното отделение в Карлово са хоспитализирани 12 деца. Още 5 деца са транспортирани в Инфекциозната клиника в Пловдив  в понеделник следобед заради това, че капацитетът на отделението в Карлово е малък и не може да поеме всички. Сигналът получихме около 13.00 ч. Той дойде от директора на 112 СОУ в Клисура. Беше ни съобщено за 18 деца, които са с болки в корема и повръщане. Те са консумирали дюнери, докато чакат училищният автобус на спирката в Розино. По-късно са се оплакали и други деца", съобщи д-р Сивика Димчева.

 

"Информацията ни към настоящият момент е, че 22 деца са били транспортирани от екипите на спешна помощ в Карлово, но е имало и такива, които са били закарани с личен транспорт. Директора на Карловската болница ни информира за общо извършени 35 консултации", поясни тя.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени