Каназирева: Въпреки трудната година над 200 км пътища в Пловдив се ремонтират

Умея да чувам хората, обърнала съм внимание на всеки, който ме е потърсил, категорична е тя

Областният управител Дани Каназирева Старт на строителството в отсечката от "Кукленско шосе" до кв. "Коматево"
Областният управител Дани Каназирева Старт на строителството в отсечката от "Кукленско шосе" до кв. "Коматево" Източник: 24 часа

Предсрочно ще бъдат завършени новите 6 км от ремонта на Околовръстния път на Пловдив, съобщава "24 часа". Старт на строителството в отсечката от "Кукленско шосе" до кв. "Коматево" даде областният управител Дани Каназирева.


"Това е важна артерия за целия регион и поднасям извинения за неудобството по време на ремонта. Разговарях с ръководството на АПИ и имам уверението, че ще бъде готова преди определения срок за средата на месец май", каза водачът на листата на ГЕРБ за Пловдив-област. По думите й трасето ще е завършено в началото на април. Всички връзки с Пловдив остават отворени. Трафикът между Пловдив и Марково няма да се затваря. Ще работят между 25 и 30 души. Габаритът се запазва.


"Ремонтът на Околовръстния път не означава спиране на намерението за неговото разширение. В момента тече проектирането му. Но заради лошото му състояние беше взето решение той да бъде ремонтиран с полагане на три слоя асфалт, отводняване, хоризонтална и вертикална маркировка", посочи Каназирева. Според нея въпреки тежката пандемия, работата по инфраструктурата в Пловдивска област не е спирала. Тече процедура за изпълнител на Югоизточния обход на Пловдив. Локалните платна по пътя Пловдив-Асеновград ще бъдат готови в края на май и осветени. Половината от трасето Югово-Лъки, с обща дължина 32 км, вече е готово. Работи се по отсечката Белица-Загражден. 9-километровият участък Раковски-Брезово ще е готов до края на месеца, заяви Каназирева. Тя припомни, че стартира ремонт и по трасето Асеновград-Кърджали, предстои такъв между Садово и Първомай. Стартират укрепването на свлачищата по пътя Бойково-Ситово, който също ще се ремонтира.


"Приоритет като водач на листата ми е разширението на пътя от с. Труд до отбивката с Калояново, тъй като е изключително натоварено и с концентрация на пътно-транспортни произшествия. Започнатият преди 30 г., но недовършен надлез край Хисаря също ще се рестартира. Според специалисти конструкцията е годна и може да бъде завършена", поясни Каназирева. Сред предстоящите ремонти е трасето от Поповица до началото на Хасковска област. 


"Над 200 км в Пловдивска област се ремонтират в последната година, повечето вече са готови като отсечката от Дуванлий до Черничево", посочи още тя. По думите й няма човек и инициативен комитет, които да са я потърсили като областен управител за съдействие по даден проблем и да не им е обърнато внимание. "Умея да чувам хората", категорична е тя.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени