Кандидати с максимален бал избраха "Хранителни и фармацевтични биотехнологии" в УХТ 

Другите желани специалности са "Технология и качество на храни", "Хотелиерство и ресторантьорство", "Туризъм", Компютърни системи и технологии", "Топлинна, хладилна и климатична техника"

Кандидати с максимален бал избраха "Хранителни и фармацевтични биотехнологии" в УХТ 
Кандидати с максимален бал избраха "Хранителни и фармацевтични биотехнологии" в УХТ  Източник: PR Golden Crown

Изключителен е интересът на кандидат-студентите тази година към новата бакалавърска програма "Хранителни и фармацевтични биотехнологии". От Университета по хранителни технологии съобщиха, че там се записват студенти с максимален бал -24. 


Бъдещите инженер-биотехнолози разпознават специалността "Хранителни и фармацевтични биотехнологии" като перспектива пред себе си в сферата на модерните технологии и тяхното приложение в хранителната индустрия и фармацията, коментира след второ класиране, което излезе днес, доц. Десислава Вангелова.

 

Функционалният декан по студентска дейност и продължаващо обучение призна, че солидният интерес е бил приятна изненада за ръководството и колегите. Все още обаче има възможност за включване в класирането за тази бакалавърска програма.  


Другите желани специалности са "Технология и качество на храни", "Хотелиерство и ресторантьорство", "Туризъм", Компютърни системи и технологии", "Топлинна, хладилна и климатична техника", която е защитена и приетите няма да плащат такса за обучение. 


Като цяло с 20% повече са желаещите да продължат обучението си в УХТ, обобщи доц. Вангелова. Сред тях са много зрелостници от елитни училища в страната, които до миналата година търсиха висши училища в чужбина. 


Записването на студентите след второ класиране ще продължи от днес до 15 юли, включително, без неделя. Центърът за прием на документи в университета работи от 8,30 до 16,30 ч., а на 13-и, в събота, ще бъде отворен от 8,30 до 14 ч.

Още от "Пловдив"

Нанков: При нов мандат на ГЕРБ във властта поемаме ангажимент за качествен ремонт на 2000 км пътища годишно

На път за Асеновград минахме по изграденото при Бойко Борисов трасе от Пловдив до този красив град. Ами то е заприличало на джунгла - не са му окосени храстите дори, пише Нанков

Прочетете повече прочетете повече

Военната прокуратура към МО: Недопустимо е да се лансират заключения за авиокатастрофата в "Граф Игнатиево"

Изявленията на представители на Министерство на отбраната на 15.10.2024 г. и впоследствие по никакъв начин не ангажират разследването, заявяват от ВАП-Пловдив

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени