"Капка по капка - живот" – кръводарителска кампания в Асеновград

Вижте датите и часовете, в които ще се проведе

"Капка по капка - живот" – кръводарителска кампания в Асеновград
"Капка по капка - живот" – кръводарителска кампания в Асеновград Източник: Община Асеновград
Кръводарителска кампания отново приканва асеновградчани да дарят кръв доброволно, в помощ на хора, нуждаещи се от кръвопреливане. За целта, в Асеновград с мобилния си кабинет ще гостува екип от Районен център за трансфузионна хематология (РЦТХ) – Пловдив. Мотото на кампанията е "Капка по капка – живот!".
 
Акцията ще се състои в сградата на община Асеновград - на II ет. в помещението на бившата банка, от централния вход вдясно. Доброволното кръводаряване ще се извършва в два дни: 20.05.24 г. (понеделник) и 22.05.24 г. (сряда) от 09:00 ч. до 12:30 ч.
 
Целта е осигуряване на кръв и кръвни съставки за лечебните заведения, както и приобщаване на повече хора към идеята за благотворителност и милосърдие. От РЦТХ – Пловдив съобщават, че през последните години се наблюдава драстично понижаване броя на доброволните и безвъзмездни кръводарители.
 
Община Асеновград винаги е подкрепяла благородните каузи и приканва асеновградчани да се включат в тазгодишната акция, за да се подпомогнат колкото може повече нуждаещи се пациенти в лечебните заведения.

 

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени