Карлово се включи в Европейската седмица на спорта #BeActive

На 25.09.2023 г. на стадион "Васил Левски" Карлово се включи в Европейската седмица на спорта #BeActive с футболна среща и демонст...

Карлово се включи в Европейската седмица на спорта #BeActive
Карлово се включи в Европейската седмица на спорта #BeActive

На 25.09.2023 г. на стадион "Васил Левски" Карлово се включи в Европейската седмица на спорта #BeActive с футболна среща и демонстрации по борба, джудо, самбо, вдигане на тежести и аеробика. Събитието е част от инициативата #BeActive Tour, чиято цел е да се ангажира интересът на децата към спорта, като на място им се предостави възможност да наблюдават и участват в спортни игри.

 

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и министърът на младежта и спорта Димитър Илиев дадоха старт на събитието. "Винаги ми е било изключително приятно и вълнуващо, когато съм с вас, защото вие сте хората, които отделят от времето си, за да бъдат здрави. А няма нищо по-добро от здравия човек. Здравият човек има добри мисли и прави добри дела! Благодаря на всички, които се занимават активно със спорт", каза кметът в своя поздрав към всички млади спортисти и техните треньори.

 

На събитието в Карлово присъстваха също световният и европейски шампион по плуване при юношите Петър Мицин, световният шампион по борба Иво Ангелов, който се включи във футболната среща и бронзовата медалистка по вдигане на тежести от младежките Олимпийски игри в Буенос Айрес, в категория до 63 кг. - Галя Шатова.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени