Карнавал в Асеновград на Сирни Заговезни

Всеки може да се включи, като се запише предварително

Карнавал в Асеновград на Сирни Заговезни
Карнавал в Асеновград на Сирни Заговезни Източник: Община Асеновград

Улиците на Асеновград отново ще се изпълнят с веселие и настроение на Сирни Заговезни. На 17.03.24 г. (неделя) ще се проведе карнавално шествие. Началото е обявено за 10:00 ч. – от местността "Метоха".

 

Всеки, който желае да стане част от карнавала, влизайки в ролята на свой любим герой или кукер, може да се свърже с организаторите на тел.: 0877 331 665. Карнавалното шествие е възродено в Асеновград през 2015 г. от Сдружение "Клуб за танцово изкуство - Везеница", който възстановява и обогатява обичая. Тази година карнавалът ще се реализира за VII път.

 

В началото инициативата е започнала с едва около 30 души участници. Понастоящем се радва на огромен интерес, като със свои роли в шествието се включват повече от 100 жени, мъже и деца.

 

Карнавалът се провежда на Сирни Заговезни – символизира началото на великденския пост и прогонването на злите сили от града. В инициативата се включват хора от различни възрасти, въплъщавайки се в най-разнообразни образи: кукери; маскирани; с обърнати кожуси; със звънци; булка и младоженец; мечка и мечкадар; полицай и др.

 

Шествието преминава през улиците на Асеновград. А хората отварят своите врати за очакваните гости, за да потанцуват и поскачат в дома, да се "изгонят" злото и зимата и да дойде пролетта.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени