Кметът на Карлово д-р Кабаиванов проведе работна среща със зам.-министър Ценкин

Заместник-министърът бе запознат с направеното до момента за възстановяване на засегнатите от наводнението райони на 22 август и 2 септември 2022 година.

Д-р Кабаиванов проведе работна среща със зам.-министър Ценкин
Д-р Кабаиванов проведе работна среща със зам.-министър Ценкин Източник: Община Карлово

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе на 20 декември работна среща със заместник-министъра на вътрешните работи Кирил Ценкин, представляващ министър Калин Стоянов – председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

 

По време на срещата, в която участваха заместник-кметът Николай Цветков, председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров, главен инспектор Генчо Гусев – началник на РУ Карлово и инж. Павлена Станева – началник на отдел "Строителство, мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура" , заместник-министърът бе запознат с направеното до момента за възстановяване на засегнатите от наводнението райони на 22 август и 2 септември 2022 година.

 

Тогава бедствието в Карлово и селата Каравелово, Богдан, Слатина, Войнягово, Христо Даново и Розино разруши домовете на много хора, инфраструктурата в населените места бе сериозно увредена, а някъде - и унищожена. Повече от една година Община Карлово и държавата чрез много свои институции работят активно, за да бъде възстановен нормалният ритъм на живот в тези села.

 

С цел предотвратяване на последващи неблагоприятни последици – увеличение на нанесените материални щети и допълнителни разрушения по техническата инфраструктура и прилежащите терени, Общината своевременно стартира и проведе процедури по Закона за обществените поръчки и Закона за устройство на територията за възлагане и съответно - реализиране на обектите, за които с постановления на Министерски съвет до момента е осигурено частично финансиране.

 

Освен това Общината е готова да приключи пълното възстановяване на разрушената техническата инфраструктура в засегнатите населени места до края на 2024 г., при условие, че Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет редовно осигурява посочените средства за описаните в доклада обекти.

 

Кметът предостави на заместник-министъра план за действие – във времеви график, относно необходимото финансиране от Междуведомствената комисия през 2024 година. С направеното до момента в пострадалите села Кирил Ценкин се запозна на място. Той се ангажира да запознае министъра на вътрешните работи с планираните от Община Карлово дейности и да проведе разговори с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което да финансира част от техническата инфраструктура в населените места.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени