Кметът на Карлово: Нивото на реките в Богдан и Каравелово продължава да се покачва

В момента няма опасност за живота на хората и за имотите им и не се налага евакуация

Емил Кабаиванов
Емил Кабаиванов Източник: СДС

Нивото на водата в реките, преминаващи през селата Богдан и Каравелово, е продължило да се повишава и тази вечер. Това обяви кметът на община Карлово Емил Кабаиванов пред БНТ.

 

В момента той е в Богдан, за да следи почистването на коритото. Багерите и самосвалите трябва да започнат работа тази сутрин след 8 ч. "Следим ситуацията, ако се наложи ще извикаме още техника. За щастие фирмите се отзовават, хората разбират какво се случва", каза кметът.

 

Селата Богдан, Каравелово, Московец
Селата Богдан, Каравелово, Московец Източник: Zonanews

Вчера Кабаиванов обяви частично бедствено положение в двете села заради риска от нови наводнения. "В последните няколко дни има сериозно покачване на нивото на наносите и на реката. В Средна гора има милиони кубици пясък, които останаха от случилото се през есента и сега дъждът ги сваля", обясни кметът на Карлово.

 

Добави, че на места дълбочината на коритото е не повече от 60 см и съществува риск при по-силни валежи реката отново да прелее.

 

"Всички наши действия са, за да не допуснем ново бедствие. В момента няма опасност за живота на хората и за имотите им и не се налага евакуация", заяви Емил Кабаиванов.

 

По думите му в село Слатина е по-спокойно, но общината следи какво се случва и при нужда там също ще бъде обявено частично бедствено положение.

Още от "Пловдив"

Нанков: При нов мандат на ГЕРБ във властта поемаме ангажимент за качествен ремонт на 2000 км пътища годишно

На път за Асеновград минахме по изграденото при Бойко Борисов трасе от Пловдив до този красив град. Ами то е заприличало на джунгла - не са му окосени храстите дори, пише Нанков

Прочетете повече прочетете повече

Военната прокуратура към МО: Недопустимо е да се лансират заключения за авиокатастрофата в "Граф Игнатиево"

Изявленията на представители на Министерство на отбраната на 15.10.2024 г. и впоследствие по никакъв начин не ангажират разследването, заявяват от ВАП-Пловдив

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени