Кметът на Карлово: Нивото на реките в Богдан и Каравелово продължава да се покачва

В момента няма опасност за живота на хората и за имотите им и не се налага евакуация

Емил Кабаиванов
Емил Кабаиванов Източник: СДС

Нивото на водата в реките, преминаващи през селата Богдан и Каравелово, е продължило да се повишава и тази вечер. Това обяви кметът на община Карлово Емил Кабаиванов пред БНТ.

 

В момента той е в Богдан, за да следи почистването на коритото. Багерите и самосвалите трябва да започнат работа тази сутрин след 8 ч. "Следим ситуацията, ако се наложи ще извикаме още техника. За щастие фирмите се отзовават, хората разбират какво се случва", каза кметът.

 

Селата Богдан, Каравелово, Московец
Селата Богдан, Каравелово, Московец Източник: Zonanews

Вчера Кабаиванов обяви частично бедствено положение в двете села заради риска от нови наводнения. "В последните няколко дни има сериозно покачване на нивото на наносите и на реката. В Средна гора има милиони кубици пясък, които останаха от случилото се през есента и сега дъждът ги сваля", обясни кметът на Карлово.

 

Добави, че на места дълбочината на коритото е не повече от 60 см и съществува риск при по-силни валежи реката отново да прелее.

 

"Всички наши действия са, за да не допуснем ново бедствие. В момента няма опасност за живота на хората и за имотите им и не се налага евакуация", заяви Емил Кабаиванов.

 

По думите му в село Слатина е по-спокойно, но общината следи какво се случва и при нужда там също ще бъде обявено частично бедствено положение.

Още от "Пловдив"

Кандидати с максимален бал избраха "Хранителни и фармацевтични биотехнологии" в УХТ 

Другите желани специалности са "Технология и качество на храни", "Хотелиерство и ресторантьорство", "Туризъм", Компютърни системи и технологии", "Топлинна, хладилна и климатична техника"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени