Кметът на Карлово получи Грамота за принос в опазването на археологическите паметници

Това съобщиха от пресцентъра на общината

Д-р Кабаиванов получи Грамота за принос в опазването на археологическите паметници
Д-р Кабаиванов получи Грамота за принос в опазването на археологическите паметници Източник: Община Карлово

Директорът на Регионален археологически музей – Пловдив доц. Костадин Кисьов връчи на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов Грамота за принос в проучването и опазването на археологическите паметници. Събитието се състоя в Исторически музей Карлово на 18 октомври.

 

"Дълги години кметът д-р Кабаиванов и Общински съвет Карлово отделят финансови средства за проучвания и социализация на Тракийския селищен център от VI-V в. пр. Хр. до с. Васил Левски", каза доц. Кисьов и благодари за подкрепата и съдействието, които получава от тях за археологически проучвания.

 

От своя страна д-р Кабаиванов благодари за признанието и каза, че цялостното проучване на обекта край с. Васил Левски ще продължи, за да стане той археологическа забележителност от национално значение. Грамотата се връчва по повод 140 години Регионален археологически музей – Пловдив, един от най-старите в страната.

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени