Кметът на Пловдив: Оптимист съм, че след третите избори ще има правителство

На днешните политици им липсва патриотизъм и единение, каза Здравко Димитров

Здравко Димитров
Здравко Димитров Източник: bTV

Шести септември е знаков ден за България. Нашите предци са показали какво означава "патриотизъм" и бавно и методично са работили България да бъде съединена. Друг е въпросът дали днешните управници сме същите като нашите предци, но това са въпроси, на които ще отговори историята. Това каза в ефира на bTV кметът на Пловдив Здравко Димитров. 

 

По думите му на днешните политици им липсва патриотизъм и единение, подобно на нашите предци, които са работили България да бъде единна, по-силна, да бъде съединена. "Оптимист съм, че здравият разум ще надделее и най-после, при трети опит ще бъде съставено правителство, коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров. Хоратаа от година на година стават все по-будни. Но се усеща една апатия. Не може да има през два месеца да има избори. Това омръзва. Но аз съм оптимист, че третият път ще бъде съставено правителство и разумът ще надделее", добави той.

 

"От Народно събрание до Народно събрание нивото пада. Мъчно ми е да го кажа, но е така. Трябва да знаят народните избраници, че те са там, за да представят България и своя суверен, както и да мислят за доброто на България", коментира Димитров. Кметът на Пловдив коментира и борбата с пандемията от COVID-19. "Тежко е, но ние сме корав народ и ще се справим. Накрая ще излезем победители", каза Димитров.

 

Той допълни, че докато е лежал в болница с коронавирус, е преосмислил живота си. "Тежко е, не го пожелавам на никого", каза още той. "Към нови мерки винаги подхождам с разбиране, защото отсреща има хора, които хранят семействата си. Трябва да намерим начин. Ние отнехме живота на децата и учениците си, растат без социален живот, това не е нормално", каза Димитров.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени