Кметът на Пловдив: Оптимист съм, че след третите избори ще има правителство

На днешните политици им липсва патриотизъм и единение, каза Здравко Димитров

Здравко Димитров
Здравко Димитров Източник: bTV

Шести септември е знаков ден за България. Нашите предци са показали какво означава "патриотизъм" и бавно и методично са работили България да бъде съединена. Друг е въпросът дали днешните управници сме същите като нашите предци, но това са въпроси, на които ще отговори историята. Това каза в ефира на bTV кметът на Пловдив Здравко Димитров. 

 

По думите му на днешните политици им липсва патриотизъм и единение, подобно на нашите предци, които са работили България да бъде единна, по-силна, да бъде съединена. "Оптимист съм, че здравият разум ще надделее и най-после, при трети опит ще бъде съставено правителство, коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров. Хоратаа от година на година стават все по-будни. Но се усеща една апатия. Не може да има през два месеца да има избори. Това омръзва. Но аз съм оптимист, че третият път ще бъде съставено правителство и разумът ще надделее", добави той.

 

"От Народно събрание до Народно събрание нивото пада. Мъчно ми е да го кажа, но е така. Трябва да знаят народните избраници, че те са там, за да представят България и своя суверен, както и да мислят за доброто на България", коментира Димитров. Кметът на Пловдив коментира и борбата с пандемията от COVID-19. "Тежко е, но ние сме корав народ и ще се справим. Накрая ще излезем победители", каза Димитров.

 

Той допълни, че докато е лежал в болница с коронавирус, е преосмислил живота си. "Тежко е, не го пожелавам на никого", каза още той. "Към нови мерки винаги подхождам с разбиране, защото отсреща има хора, които хранят семействата си. Трябва да намерим начин. Ние отнехме живота на децата и учениците си, растат без социален живот, това не е нормално", каза Димитров.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени