Кметът на Пловдив се прави на интересен: Избран съм от пловдивчани, не съм назначаван, че да ми се иска оставката

Безотговорно ще е да оставим града на автопилот в този момент, добави Здравко Димитров

Здравко Димитров и Пламен Райчев
Здравко Димитров и Пламен Райчев Източник: Община Пловдив

"Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се иска оставка. Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в следващите дни какво да направя", това посочва кметът на Пловдив Здравко Димитров в разпространена позиция. Изказването му идва в отговор на думите на лидера ГЕРБ  Бойко Борисов, който по-рано днес му поиска оставката.

 

"Дебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки. Не съм забърквал бакии. От самото начало на мандата започнахме с много важни и трудни проекти като водния цикъл, обектите по ОП "Региони в растеж", пробива под гарата и бъдещето на бетонния мост, които бяха фатално забавени от предшественика ми и вкарани в риск", добави Димитров.

 

"Управлявам отговорно с всички сили и умения - мои и на екипа ми. Казусът със стадионите на "Ботев" и "Локомотив" не е мой или на Пламен Райчев. Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че осигурените първоначално пари няма да стигнат. Някои хора обаче явно използват проблема с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. Аз имам план как да спася Панаира за Пловдив и то с дипломация, а не с войни", каза още кметът на Пловдив.

 

"Имаме много важна работа за вършене, виждате на колко фронта се строи в Пловдив. Безотговорно ще е да оставим града на автопилот в този момент", завърши кметът и уточни, че му трябват няколко дни, за да реши как да отговори на искането за неговата оставка и тази на заместника му Пламен Райчев.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени