Кметът на Пловдив Здравко Димитров атакува в съда сделката на Георги Гергов за международния панаир

Действията на кмета са в отговор на вчерашния опит на Гергов увеличението на капитала да бъде вписано в Търговския регистър

Община Пловдив
Община Пловдив Източник: Zonanews

Пловдивският кмет Здравко Димитров е завел в Окръжния съд в града иск срещу дружеството "Пълдин туринвест" на бизнесмена Георги Гергов заради решението за увеличаване на капитала му. То е взето на извънредно събрание на акционерите му на 24 ноември.

 

Действията на кмета са в отговор на вчерашния опит на Гергов увеличението на капитала да бъде вписано в Търговския регистър. Искът цели отмяна на решенията на извънредното общо събрание на акционерите с мотива, че те са взети в противоречието със закона и с учредителния договор на дружеството.

 

"Едновременно с това е направено искане за спиране на охранителното производство по вписването на решенията на извънредното Общо събрание на акционерите на "Пълдин туринвест" АД, заявени по партидата на дружеството на 28 ноември т.г.", пише в съобщението на общинската администрация.

 

Така ще бъде премахнат рискът от вписване на заявения апорт на акции и промени в устава на дружеството, които ще доведат до намаляване на дела на община Пловдив в капитала на "Пълдин туринвест" и Пловдивския панаир. Докато съдът не се произнесе, вписване няма да има.

 

Малко преди общото събрание на "Пълдин туринвест" миналия четвъртък общинският съвет в Пловдив задължи представителя на общината да гласува против вдигането на капитала и приемането на нов съдружник в лицето на община Варна и да задейства блокиращата квота, която общините имат при вземането на решения за смесени дружества.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени