Кметът на Сопот Деян Дойнов: "За мен е нелогично това, което се предприема от държавата с тези политически назначения"

Започва протест на работещите във ВМЗ "Сопот" по повод смяната в Борда на директорите

Вазовски машиностроителни заводи (ВМЗ-Сопот)
Вазовски машиностроителни заводи (ВМЗ-Сопот) Източник: Zonanews

На живо по БНТ в "Денят започва", кметът на Сопот и представителите на двата синдиката  –  Димитър Атанасов и Елена Петрова, коментираха започващия протест на работниците от ВМЗ "Сопот".

 

Тяхното недоволство е свързано с промените в борда на директорите на предприятието. Те очакваха министърът на икономиката Корнелия Нинова да им обясни причините за смяната на ръководството на компанията вчера. Тя обаче не се отзова на поканата.

 

Корнелия Нинова заяви, че ще разговаря със синдикатите във ВМЗ-Сопот в следващите дни. "Партийна личност в борда няма. Заводът си работи, продължава да работи. Не само че ще има заплати, но ще бъдат увеличени в най-кратко време. Ще подпишем нов КТД с увеличаване на възнаграждението на работниците. Така че те могат да бъдат спокойни", увери Корнелия Нинова, министър на икономиката и индустрията. 

 

Елена Петрова: "Излизаме на общо събрание, притесняват ни много от нещата, които се случват. Няма яснота в тази ситуация, ние държим на доходите на нашите работници, искаме увеличение на заплатите при тази инфлация. Искаме Нинова да дойде ни обясни мотивите.


Димитър Атанасов: "Относно смяната на борда на директора – не искам да застават зад никой, но тези мотиви, които бяха изтъкнати за хижата, хотела..., това беше малко прекалено. Не искам да коментирам нищо друго, само знам, че г-жа Нинова е много подведена. Надявам се да дойде, да седнем и да си изясним нещата".


"Със синдикатите се чухме в тези ще се видим. Ще има заплати, ще бъдат увеличени в най-скоро време. Да бъдат спокойни. Ръководството  не желае да си плаща дивидентите на държавата, пета година поред. Зад гърба ни започнаха да разпродават имоти на завода. Абсурд. Тук сме за да стабилизираме държавните имоти, а не да ги разпродаваме" - заяви Корнелия Нинова в ключване от вчерашния ден.

 

Това включване на министъра, представителите на синдикатите коментираха така: "Нека дойда Нинова тук, за да разговаря с нас, не чрез медиите" - каза Петрова. "Вече съм тотално объркан и не знам какво става, опитаха се да ни скарат двата синдиката, трябва да седнем и да си обясним ситуацията във ВМЗ" - заяви Атанасов.

 

Кметът на Сопот Деян Дойнов бе кратък и ясен: "За мен е нелогично това, което се предприема от държавата с тези политически назначения".

Още от "Пловдив"

Община Асеновград дава заключителна пресконференция във връзка с приключването на проекта за обновяване на сградата на ч

Проектът се реализира с комбинирано финансиране  от  ОП "Региони в растеж"2014-2020г., Фонд за устойчиви градове и съфинансиране от Община Асеновград

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени