Кола се вряза в магазин за автомобили в Пловдив, шофьорът е задържан

При удара са компрометирани тръби от битовия газопровод на града

Катастрофиралият автомобил
Катастрофиралият автомобил Източник: NOVA

Кола се вряза в магазин за автомобили и сервиз в Пловдив, след което шофьорът избяга. По чудо не се е стигнало до взрив. Инцидентът е станал в събота. Колата е смачкана до неузнаваемост. Цяла нощ полицията издирваше шофьора и към 09:00 часа тази сутрин е задържан. Вече е на разпит в 1 РПУ.

 

По данни на полицията снощи колата се е движела по бул. "Александър Стамболийски". По неизяснени обстоятелства шофьорът изгубил контрол над автомобила, качил се на тротоара, ударил металната ограда, завъртял се, ударил се е в метална врата и се е блъснал в бетонна стена. При удара са компрометирани тръби от битовия газопровод на града.

 

След каскадата шофьорът е избягал с помощта на момиче, което минути след инцидента пристига на място с друг автомобил. Според управителя на шоурума, избягалият шофьор е залитал и се е държал неадекватно. Полицията е иззела записите от охранителните камери.

 

Тази сутрин стана ясно, че шофьорът е 23-годишен мъж. По информация на NOVA той се е укривал в дома си и не е отговарял на позвъняванията на полицаите. След като тази сутрин е напуснал дома си, веднага е арестуван.

 

"Буквално се беше вдигнал във въздуха и летеше. Странично се удари първо в едната колона, после в другата. Смачка оградата. Шофьорът избяга. Гледах и на камерата. Секунди след него спря малка кола, младо момиче слезе от колата, спряха и преминаващи коли, извадиха го. След още 5-6 минути избягаха с колата на това момиче. Колата беше пълна с бира", разказа пред NOVA Илиян Костов управител на шоурума.

 

"Задържан е в Първо районно управление. Започват работа с него за установяване причините за катастрофата. Няма данни лицето да е пострадало", заяви главен инспектор Йордан Милушев, началник на Пътната полиция-Пловдив. Чакат се резултатите от пробите за алкохол и наркотици. 23-годишният шофьор е санкциониран няколко пъти, последните две санкции са за превишена скорост.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени