Кученцата от общинския приют отново ще бъдат в "Капана" в Пловдив

"Гурме с куче и за куче" е поредното събитие от кампанията "Капана дог" като целта е пловдивчани да се запознаят отблизо с кученцата от общинския приют и, ако желаят, да ги осиновят

"Гурме с куче и за куче" е поредното събитие от кампанията "Капана дог"
"Гурме с куче и за куче" е поредното събитие от кампанията "Капана дог" Източник: Община Пловдив
Продължават инициативите на общинския приют в рамките на Месеца на животните, съобщават от Община Пловдив. Тази неделя (17.10.2021 г.) кученцата отново ще бъдат в квартала на творческите индустрии – Капана, този път за едно гурме изживяване. "Гурме с куче и за куче" е поредното събитие от кампанията "Капана дог" като целта е пловдивчани да се запознаят отблизо с кученцата от общинския приют и, ако желаят, да ги осиновят и превърнат в част от тяхното семейство.
 
Тази неделя, от 11:00 до 14:00 ч., всеки, който желае да научи повече за храненето на кучетата и да се запознае с опашатите ценители и познавачи на кучешката гурме-храна, може да заповяда на открита сцена "Ядрото" на ул. "Загреб" 14. Гурме-храните ще бъдат осигурени от кучешка пекарна "BONE Appetit Dog and Cat Bakery" като всички лакомства са от качествени пресни продукти и ръчно приготвени по специални рецепти, съобразени с балансираното хранене на домашните любимци. Средствата от закупените кучешки деликатеси ще отидат за нуждите на общинския приют и неговите обитатели.
 
На място ще бъде и председателят на пловдивското Киноложко дружество д-р Костадин Шанков, с когото гражданите могат да се посъветват относно правилното хранене на кучетата. На събитието отново е поканена и певицата Маги Джанаварова. Всички кученца ще бъдат придружени от доброволци от общинския приют, а гражданите, които желаят да одомашнят животинка ще имат възможността на място да разговарят с управителя на общинския приют д-р Веселин Бекирски.
 
"Елате да си поговорим за храненето на кучетата и да видите как шават с мустаци кученцата от приюта, когато подушат вкусотии и как очите им се изпълват с възхита", приканват от приюта.
 
Повече за "Капана дог – Гурме с куче и за куче" можете да научите на Фейсбук страницата: https://fb.me/e/MwvsRlv6. Събитието се организира съвместно от доброволци на пловдивския общински приют за кучета и ОП "Зооветеринарен комплекс", с подкрепата на Община Пловдив.

Още от "Пловдив"

Одобрена е Концепцията за интегрирана териториална инвестиция на Община Карлово

Тя е насочена към активизиране на икономическата активност и устойчивото интегрирано развитие на четири съседни общини в два региона за планиране - Карлово, Хисаря, Брезово и Троян

Прочетете повече прочетете повече

МОН и община Карлово ще работят за по-тясна връзка на бизнеса с образованието

Кметът Емил Кабаиванов посочи, че големите машиностроителни предприятия в региона имат голяма необходимост от кадри и местният бизнес е готов да съдейства за подпомагане на обучението

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени