Кученцата от общинския приют отново ще бъдат в "Капана" в Пловдив

"Гурме с куче и за куче" е поредното събитие от кампанията "Капана дог" като целта е пловдивчани да се запознаят отблизо с кученцата от общинския приют и, ако желаят, да ги осиновят

"Гурме с куче и за куче" е поредното събитие от кампанията "Капана дог"
"Гурме с куче и за куче" е поредното събитие от кампанията "Капана дог" Източник: Община Пловдив
Продължават инициативите на общинския приют в рамките на Месеца на животните, съобщават от Община Пловдив. Тази неделя (17.10.2021 г.) кученцата отново ще бъдат в квартала на творческите индустрии – Капана, този път за едно гурме изживяване. "Гурме с куче и за куче" е поредното събитие от кампанията "Капана дог" като целта е пловдивчани да се запознаят отблизо с кученцата от общинския приют и, ако желаят, да ги осиновят и превърнат в част от тяхното семейство.
 
Тази неделя, от 11:00 до 14:00 ч., всеки, който желае да научи повече за храненето на кучетата и да се запознае с опашатите ценители и познавачи на кучешката гурме-храна, може да заповяда на открита сцена "Ядрото" на ул. "Загреб" 14. Гурме-храните ще бъдат осигурени от кучешка пекарна "BONE Appetit Dog and Cat Bakery" като всички лакомства са от качествени пресни продукти и ръчно приготвени по специални рецепти, съобразени с балансираното хранене на домашните любимци. Средствата от закупените кучешки деликатеси ще отидат за нуждите на общинския приют и неговите обитатели.
 
На място ще бъде и председателят на пловдивското Киноложко дружество д-р Костадин Шанков, с когото гражданите могат да се посъветват относно правилното хранене на кучетата. На събитието отново е поканена и певицата Маги Джанаварова. Всички кученца ще бъдат придружени от доброволци от общинския приют, а гражданите, които желаят да одомашнят животинка ще имат възможността на място да разговарят с управителя на общинския приют д-р Веселин Бекирски.
 
"Елате да си поговорим за храненето на кучетата и да видите как шават с мустаци кученцата от приюта, когато подушат вкусотии и как очите им се изпълват с възхита", приканват от приюта.
 
Повече за "Капана дог – Гурме с куче и за куче" можете да научите на Фейсбук страницата: https://fb.me/e/MwvsRlv6. Събитието се организира съвместно от доброволци на пловдивския общински приют за кучета и ОП "Зооветеринарен комплекс", с подкрепата на Община Пловдив.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени