Кушии за Тодоровден край Асеновград (ПРОГРАМА)

Ще има и обучение по конна езда

Кушии за Тодоровден край Асеновград
Кушии за Тодоровден край Асеновград Източник: Община Асеновград

Тодоровден ще се чества тържествено край Асеновград. Тази събота (23.03.24 г.) отново тропот на коне ще бележи големия християнски празник и ще събере деца и възрастни - любители на конните състезания.

 

Събитието ще се проведе в асеновградското с. Долнослав. Организатори са ОП "Туризъм" към община Асеновград и Клуб по коневъдство и конен спорт "Цар Иван Асен".

 

Празникът ще започне в 11:30 ч. с водосвет. В 12:00 ч. ще се проведат традиционните "кушии" (надбягвания). От 12:30 ч. тръгва походът до параклис "Св. Тодор", разположен наблизо. В 14:00 ч. ще бъдат наградени победителите в кушиите.

 

А от 14:30 ч. любителите на красивите животни ще могат да се възползват напълно безплатно от обучение по конна езда. Всички мероприятия за празника ще се състоят в Конна база "Пегасус", с. Долнослав, община Асеновград.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени