Лидерът на ГЕРБ в Пловдив: Оптимист съм, че ще има правителство. Трябва без никакви емоции, без его, да видим къде при кой мандат може това да се случи (ВИДЕО)

Той настоя за консултативен съвет при президента, при който да се чуе коя партия би подкрепила в даден мандат другите, за да станат 121 гласа

Бойко Борисов в Пловдив
Бойко Борисов в Пловдив Източник: Скрийншот/Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти в Пловдив, че е оптимист, че ще има правителство. Оптимист съм, все пак има и системни партии, има и политици, които мислят, на този етап и президентът Радев виждам, че е ангажиран да се направи правителство, защото иначе цялата тежест ще падне върху него, на зимата в кризата, заяви той.

 

Борисов посети стадиона, който в момента се изгражда. "Имаме договорка тук да се играе суперкупата на Европа. Обещали сме на феновете, трябва да се изпипа - феновете да бъдат строителен надзор и контрол", заяви бившият премиер. 


 И продължи: "Да дойде, който и да било премиер и да каже какво е направил. Две години имате ли околовръстно? Две години нула!".

 

Лидерът на ГЕРБ с тревога заяви, че светът върви към война. "А ние си говорим, че ще правим тунел. Наслушахме се 2 години на лъжи- магистрали, мостове. Кирил Петков е последният, който може да говори за прозрачност. Той пазаруваше депутатите на ИТН. В нашето писмо за среща изрично сме казали, че искаме да е публично всичко. За мен беше важно двата съюза - европейски и атлантически да бъдат обезпечени със закони", каза Борисов.

 

Трябва търпеливо без никакви емоции, без его, да видим къде при кой мандат може това да се случи, коментира Борисов. Според него е глупаво да се казва, че ГЕРБ могат да дадат подкрепа без да влязат в правителство. "Ами ние, ако ги подкрепим, на другия ден можем да ги свалим. Имате ли нужда от това - не. Асен Василев няма да гласува за F-16 и ние ще оттеглим подкрепата за правителство и те ще паднат. Ние не сме Слави Трифонов и като се хващаме за нещо, се хващаме стабилно", каза лидерът на ГЕРБ. 

 

На въпрос какво очаква от срещата с ПП във вторник, Борисов отговори, че очаква най-малкото ПП да кажат как си представят точка 13 от техните приоритети - 3 процента дефицит. Той посочи, че в момента дефицитът е 6 процента. Т.е. трябва да режат, а не да дават, допълни Борисов.

 

Той настоя за консултативен съвет при президента, при който да се чуе коя партия би подкрепила в даден мандат другите, за да станат 121 гласа. "Да се изговори при Радев кой кого би подкрепил. Убеден съм, че Радев е мъдър човек и няма да остави държавата без правителство".

 

Помолен да коментира заявката на "Продължаваме Промяната", че няма да подкрепят първия мандат, Борисов каза, че ГЕРБ няма да подкрепи втория. Значи стават две безсмислени упражнения, обобщи той.

 

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени