Лидерът на ГЕРБ в Пловдив: Този парламент е срам - свързан само с постове, пари и власт! Управляващите да си заминават като антихристите! (ВИДЕО)

Направихте толкова, колкото никой друг, каза дядо Николай

Лидерът на ГЕРБ Борисов и дядо Николай
Лидерът на ГЕРБ Борисов и дядо Николай Източник: Скрийншот/Facebook

Това е парламент, свързан само с постове, пари и власт - срам. Така бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в Пловдив решението на депутатите да предоставят военнотехническа помощ на Украйна. Той определи действията на управляващите като PR акция.

 

"То няма решение. Те само консумират парите на данъкоплатците в парламента и си разпределят постове", коментира той и допълни - хората нямат ток, няма газ, 30 лева гони агнешкото, а те вчера 6 часа решават как да вземат още пари на данъкоплатците като разширят с още комисиите. 

 

"Срам до там, че вчера Христо Иванов да каже, че те имали само порция дробчета. Не ми се говори на Гергьовден в кулинарно отношение, но другите, изяли тлъстото, а за него останали дробчетата. Срам за този парламент", каза пред журналисти Борисов. 

 

Коалиция няма. Само се разпределят кой ще взима от пътища. Само корупция и делби. Те докато не откраднат соларните паркове, докато не вземат всички комисионни от оръжейните фирми, ще се крепят, заяви Борисов. На въпрос трябва ли да има предсрочни парламентарни избори той заяви, че тези управляващи трябва да стоят, докато "заравнят всичко".

 

"И всяка мисъл, че те можели да бъдат добро за България - да си заминат като антихристите", допълни той. Бойко Борисов коментира още, че Румен Радев е довел и "инсталирал тези", а сега "всячески се пази от Стефан Янев и от другите", защото хората го сочели само него с пръст за колебливите му позиции и за това, че няма позиция.

 

"Аз преди една година ви казах – който сее ветровете, жъне бури. Народът се мрази, Радев направи така, че хората да се мразят", каза още лидерът на ГЕРБ.
 

На въпрос възможно ли е да се ремонтира украинска техника в наши заводи, Борисов посочи, че може да говори с часове за военните ни заводи. "Все едно питате може ли в един сервиз да ремонтират коли. Може да се ремонтират. Помощ няма, има кризисен пиар на Кирил Петков."

 

"За съжаление, щом вкараха и украинския посланик в техния пиар, да им спасява коалицията, този посланик повече няма да дойде при мене. Дотолкова с подкрепата на посланика", заяви Борисов.


Пожелавам на българите да са храбри и да слушат владиците по църквите - те винаги дават правилните съвети, каза Борисов. Лидерът на ГЕРБ беше на църковна служба за Гергьовден в Пловдив. Тя бе отслужена от митрополит Николай.

 

Войната се води срещу всички православни християни по света. Никой няма право да промени божията заповед: Не убивай. Ако някой се пита какво да избере, да застане на страната на нападнатия, Бог би избрал нападнатия. Нашето призвание е да бъдем миротворци, знаем думите на Бог: Блажени са миротворците, каза митрополит Николай.

 

"Вие, Борисов се оказахте съработник Христов. Като политик и държавник направихте това, което никой никога не е правил за светата Църквата. Направихте това, защото наистина обичате България и знаете какво значение има Църквата и православната вяра за българския народ. Няма да забравим никога вашите деяния. Така може да действа само един истински водач. Молим се за вас и Ви благославяме".

 

Той продължи проповедта си, в която заклейми руското нападение над Украйна. "За голямо съжаление злото в този живот се умножи, а с него и бедствията в света. Виждате стихии в домовете и душите ни. Това са болести, страх, смърт. Най-страшното бедствие е войната. И още по-страшно е, че Русия нападна Украйна. Това човек не може да си го представи - война между два православни народа. Това е богопротивно", отсече владиката.

 

И попита на чия страна би застанал Христос. "На страната на нападнатия, уверявам ви. Ние знаем Божията заповед "Не убивай!", напомни дядо Николай. Според него оня, който подкрепя войната, извършва грях пред Бога. "Всеки човек душа носи и никой няма право да отнеме живота му", категоричен е владиката. Той завърши проповедта си с благословия за мир в Украйна и благоденствие за всички ни.

 

Борисов ще посети новия параклис "Св.Арахангели" в Стария град, където ще е седалището на Пловдивската митрополия.

 

 

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени