Министър Вътев в Пловдив: Не съм получил покана за участие в служебното правителство

Оказваме пълно съдействие на Столична община за премахването на незаконните постройки на брега на язовир "Искър", добави той

Кирил Вътев
Кирил Вътев Източник: БГНЕС

Министерството на земеделието и храните оказва пълно съдействие на Столична община за премахването на незаконните постройки на брега на язовир "Искър". Това заяви пред журналисти в Пловдив министър Кирил Вътев, предава Plovdiv24.bg.

 

Припомняме, че по-рано през деня природозащитникът и лесовъд Александър Дунчев замеси името на министъра по темата за незаконния имот на Румен Гайтански до язовира. 

 

Александър Дунчев, ПП
Александър Дунчев, ПП Източник: Zonanews

"Никой не може да стои над закона. Има решение на Върховния административен съд, което никой няма право да коментира, то може само и единствено да се изпълнява. Пълното съдействие от страна на министерството стана в момента, в който научихме от медиите. Първоначално хората са си свършили работата. После не знам кой го е заключил, ще разберем и ще си получи наказанието. Но от страна на Министерство на земеделието – целият екип и ресорните заместници, никога не е имало указания каквито и да било да се препятства решението на ВАС" - категоричен бе Вътев.

 

Министърът смята, че отговорността трябва да се поеме от този, който е извършил нарушението. Припомни, че строителството е започнало през 2021 г. и е завършено за година и половина - две години, през който период никой държавен орган не се е намесил. 

 

По повод довода, че в имението край Искър има бременни кошути и не трябва да се разрушават сградите, Кирил Вътев заяви, че веднага е извикан директорът на Югозападното предприятие. Заповедта е била свалена незабавно и предстои авторът на въпросното нареждане да бъде наказан. 

 

Вътев допълни, че нито едно ловно стопанство не е дадено на концесия през последните месеци, каквато е практиката в продължение на десетки години. 

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени