Младежи от Карлово на голям младежки обмен в Румъния

С различни интерактивни игри младежите се научават колко е важно да участват в местни, национални и европейски избори и в процесите на вземане на решения

Младежи от Карлово на голям младежки обмен в Румъния
Младежи от Карлово на голям младежки обмен в Румъния Източник: Община Карлово
Група от 12 младежи към Младежки информационен център - Карлово участват в международния младежки обмен "Младежки парламент", който се провежда в гр. Бранещи, Румъния в периода 15-25 февруари 2024г.
 
Заедно с още 50 връстници от Румъния, Португалия, Литва и Испания карловските младежи се запознават с формите на управление на различните държави в Европа, функциите на Европейския парламент и участват в симулации за европейски избори, като се упражняват да създават партии, да си излъчват лидери, които да разработят и представят своята политическа програма, за която да гласуват останалите.
 
С различни интерактивни игри младежите се научават колко е важно да участват в местни, национални и европейски избори и в процесите на вземане на решения.
 
Младежи от Карлово на голям младежки обмен в Румъния
Младежи от Карлово на голям младежки обмен в Румъния Източник: Община Карлово
Освен работни сесии по темата за активно демократично гражданство, младежите посетиха и замъка на Дракула в град Бран и замъка "Пелеш" в град Синая. Предстои посещение на парламента в Букурещ - втората най-голяма сграда в света след Пентагона и среща с депутати, пред които младите хора да представят своите младежки идеи.
 
На българската културна вечер нашите младежи увлякоха всички в магията на българските народни танци и хора.
 
Проектът се финансира от програма "Еразъм+" на Европейския съюз, а домакин е Европейският младежки център, с който карловския младежки център си партнира от години.

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени