Младежи от Карлово на голям младежки обмен в Румъния

С различни интерактивни игри младежите се научават колко е важно да участват в местни, национални и европейски избори и в процесите на вземане на решения

Младежи от Карлово на голям младежки обмен в Румъния
Младежи от Карлово на голям младежки обмен в Румъния Източник: Община Карлово
Група от 12 младежи към Младежки информационен център - Карлово участват в международния младежки обмен "Младежки парламент", който се провежда в гр. Бранещи, Румъния в периода 15-25 февруари 2024г.
 
Заедно с още 50 връстници от Румъния, Португалия, Литва и Испания карловските младежи се запознават с формите на управление на различните държави в Европа, функциите на Европейския парламент и участват в симулации за европейски избори, като се упражняват да създават партии, да си излъчват лидери, които да разработят и представят своята политическа програма, за която да гласуват останалите.
 
С различни интерактивни игри младежите се научават колко е важно да участват в местни, национални и европейски избори и в процесите на вземане на решения.
 
Младежи от Карлово на голям младежки обмен в Румъния
Младежи от Карлово на голям младежки обмен в Румъния Източник: Община Карлово
Освен работни сесии по темата за активно демократично гражданство, младежите посетиха и замъка на Дракула в град Бран и замъка "Пелеш" в град Синая. Предстои посещение на парламента в Букурещ - втората най-голяма сграда в света след Пентагона и среща с депутати, пред които младите хора да представят своите младежки идеи.
 
На българската културна вечер нашите младежи увлякоха всички в магията на българските народни танци и хора.
 
Проектът се финансира от програма "Еразъм+" на Европейския съюз, а домакин е Европейският младежки център, с който карловския младежки център си партнира от години.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени