Младежки фестивални дни под наслов "Заедно - спорт и изкуство", организирани от Фондация "Борис Христов"

Целевите групи са  младежи на възраст 15-19 години, 20-24 години и 25-29 години

Младежки фестивални дни под наслов "Заедно - спорт и изкуство"
Младежки фестивални дни под наслов "Заедно - спорт и изкуство" Източник: Община Карлово
Фондация "Борис Христов" в периода 06.09.2023 г. - 09.09.2023 г. организира младежки фестивални дни на територията на град Карлово, в изпълнение на проект "ЗАЕДНО - СПОРТ И ИЗКУСТВО", с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2023 г., Министерство на младежта и спорта.
 
Проектът е насочен към все по-актуалния въпрос в съвременния контекст – устойчиво намаляване на агресията с фокус изграждане на нагласа за нулева толерантност към насилие посредством активиране на цялата общност в усилията за изграждане на сигурна среда, спорт и изкуства.

Целта на проекта е да обвърже намаляването на агресията със същевременен отговор на потребностите на младите хора – от намиране на подкрепа и създаване на чувство за значимост в общността и групата до референтните значими други – връстници и възрастни.
 
Дейностите, които ще реализираме по време на фестивалните дни, са разработени в отговор на наблюдаваните негативни тенденции по отношение на различни форми на агресия, зависимости и рисково поведение сред младите хора. Целевите групи са  младежи на възраст 15-19 години, 20-24 години и 25-29 години. Всяка целева група има различни потребности, което води до диверсификация на превенции по отношение на агресията.
 
Предвид възрастта и оформените устойчиви модели, както и влиянието на младежите като модел на поведение за по-малките, идеята е за привличане на младежите като "Посланици на СПОРТ СРЕЩУ АГРЕСИЯ”. По този начин ще положим основа на изграждането на общностна нагласа за промяна в разпознаването, превенцията и недопускането на форми на насилие и тормоз - чрез осъзнаване на собственото поведение и поведенията на другите. Това е най-ефективният и устойчив модел за постигне и ангажиране на Посланици на СПОРТ СРЕЩУ АГРЕСИЯ сред младежите.
 
Във фестивални дни ще организираме:
  1. Тридневни обучителни семинари за целевите групи - 06.09.2022, 07.09.2023 и 08.09.2023 с начален час 11:00 часа и край 16:00 часа в зала "Васил Караиванов" на Община Карлово.
  2. Спортен празник, открита сцена и празничен концерт на 09.09.2023 на изградена от Фондация "Борис Христов” сцена на пл. "20-ти юли", с начален час за спортния празник и откритата сцена 11:00 ч. и край 16:00 часа. Празничен концерт с начало 20:00 часа и край 22:00 часа.
  3. Обучителните семинари, спортният празник, откритата сцена и концертът са БЕЗПЛАТНИ за всички участници и жители на града и областта.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени