На 26 април – Ден на отворените врати в УХТ и на куп изненади

В подкрепа на по-добрата храна се включва и отговорният бизнес в лицето на "Лидл"

Ден на отворените врати в УХТ и на куп изненади
Ден на отворените врати в УХТ и на куп изненади Източник: PR Golden Crown

Ден на отворените врати ще проведе на 26 април 2024 г. Университетът по хранителни технологии в Пловдив. От 10 до 15 ч. кандидат-студенти, родители, партньори и гости ще могат да разгледат учебната база на висшето училище – аудитории, семинарни зали, лаборатории. Ще имат възможността да дегустират храни и напитки, разработени от студенти и направени от тях в часовете по практика.

 

В същия ден е насрочен и финалът на третото издание на най-голямото ученическо състезание в България, създадено и организирано от УХТ. В аула "Проф. Милен Бешков" 80 отбора от цялата страна ще презентират своите идеи в четири тематични направления - храни и напитки; мехатронни системи; икономика и предприемачество; туризъм, хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг.

 

За първи път присъстващите ще могат да се присъединят към Re:bazaar - градско събитие за зелен лайфстайл и фестивал на осъзнатото потребление, устойчивите практики, рециклирането и повторната употреба на качествени вещи, лекции и игри. Организира се съвместно с Майна Town и на него ще се предлагат продукти от изцяло рециклирани материали, а потребители и производители ще представят своя личен еко пример.

 

В подкрепа на по-добрата храна се включва и отговорният бизнес в лицето на "Лидл". Популярната хранително-търговска верига участва със симпатичен екощанд, за да разкаже повече за специалните си продукти, с които адресират темата за здравословното хранене и планетарната диета, а именно: веган и вегетариански продукти Vemondo + плодове и зеленчуци + други подходящи постни продукти.

 

Верига магазини Lidl в България
Верига магазини Lidl в България Източник: Zonanews

Стартът на събитията ще бъде даден в 10 ч. в двора на университета от ректора проф. Галин Иванов. Очаква се гости на събитията да бъдат областният управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев, кметът на Пловдив Костадин Димитров и неговият заместник Владимир Темелков, кметът на район "Централен" Георги Стаменов, мениджъри на фирми от хранително-вкусовата индустрия и др.

 

 

Още от "Пловдив"

УХТ връчи почетната титла “Доктор хонорис кауза” на посланик Алехандро Поланко

На вълнуваща церемония под звуците на студентския химн Gaudemaus Igitur дипломатът получи от ректора на УХТ, проф. Галин Иванов, атрибутите на почетното звание: огърлие и папирус-грамота

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени