На 6 септември тържествено откриват обновения централен площад в Асеновград

От 18:00 часа Асеновград ще отбележи годишнината от Съединението на Източна Румелия с Княжество България

Обновеният централният площад в Асеновград
Обновеният централният площад в Асеновград Източник: Община Асеновград

На 06.09.2022 г. от 19.00 часа ще се проведе церемония по откриване на обновеният площад "Акад. Николай Хайтов" в Асеновград. Събитието ще е на площадно ниво II, където е изградена и голяма сцена на открито с обслужваща към нея сграда.

 

Ремонтните дейности се реализираха по проект: "Благоустрояване на част от централната зона и площад "Акад. Николай Хайтов" в гр. Асеновград - I етап"  №:  BG16RFOP001-1.025-0006-C01, по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Изцяло обновени са голяма част от площадното пространство и нива II и III на площад "Академик Николай Хайтов".  

 

18:45 – Пред сградата на общината ще бъдат раздадени 100 бр. трибагреници, по случай 137 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия

 

19:00 ч. – Ритуал по издигане на националния флаг

 

Празничен концерт на народния певец Илия Луков с участието на народните певици Валерия Момчилова и Мария Стефанова и танцова формация "Мездра"

 

Припомняме, че малко по-рано, от 18:00 часа Асеновград ще отбележи годишнината от Съединението на Източна Румелия с Княжество България с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Пере Тошев.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени