Началникът на МВР в Пловдив подава оставка след трагедията с полицая, прострелян смъртоносно от детето си

Вътрешният министър поиска още три оставки в ОДМВР - Пловдив

Полиция
Полиция Източник: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов даде подробности за трагедията, при която 7-годишно дете простреля смъртоносно баща си, който е полицейски служител.

 

"Детето е било там, където са шкафчетата на колегите, вероятно там е било оръжието и шкафчето не е било заключено, при което се чува един изстрел и виждат детето с пистолет в ръка и смъртоносно простреляния полицай", обяви той.

 

По думите му въпросите са много - как се е озовало оръжието в ръцете на малко дете и как е било в такава специализирана институция. Стоянов обяви, че е поискал оставката на шефа на полицията в Пловдив.

 

"От това което чух днес като факти и обстоятелства, аз съм на мнение, че постовете трябва да бъдат освободени от началника на отдел "Охранителна полиция" към ОДМВР - Пловдив, началникът на сектора "Специализирани технически действия", а в още в днешния ден съм отстранил от длъжност началника на специализираните полицейски сили.

 

По думите му това са абсолютно всички оставки по вертикалата на дирекцията, които са нужни. Стоянов отговори, че не е имало друг разговор с бъдещия служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева.

 

Директорът на Областната дирекция в Пловдив ст. комисар Георги Чергов потвърди пред медиите, че ще понесе своя отговорност и ще подаде оставка, като иска да бъде преназначен в системата на МВР.

Още от "Пловдив"

Радомир Чолаков: След статията във ФАЦ - в междунарен план ПП са приключили, с тях не може да се управлява

Той обърна внимание, че през цялото време Нинова говори за ГЕРБ. "Има някаква обсесия. Правят се всевъзможни странни коалиции, само и само да не е ГЕРБ", подчерта бившият депутат от ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени