Нов провал на хунтата на Радев - и децата в Пловдивско минават на дистанционно обучение

Детските градини и ясли засега остават отворени

Преустановяват се присъствените учебни занятия за всички ученици от 1 до 12 клас в Пловдив от утре. Това съобщиха от пловдивския районен инспекторат по образование. Мярката се отнася и за общините Сопот, Асеновград и Марица.

Заразените с коронавирус в четирите общини е от 835 до 763-ма на 100 хиляди население.

 

Според плана на МЗ, ако прагът на заболелите премине 750 на 100 хиляди души присъственото обучение в училищата се прекратява. Най-висока е заболеваемостта в Сопот - 835, в Пловдив - 810, в Асеновград – 774 и в Марица 763.  Всички ученици ще са в този режим до намаляване на 14-дневната заболеваемост в съответната община или отмяна на въведените със Заповедта на министъра на здравеопазването временни противоепидемични мерки у нас.

 

Детските градини и ясли засега остават отворени. "На този етап не се предвижда подобна мярка", съобщи зам.-кметът по образование Стефан Стоянов и уточни, че детските градини и ясли продължават да работят при строго спазване на противоепидемичните мерки."Призоваваме родителите да следят за здравословното състояние на децата си и ако имат съмнения, че са болни, да се обръщат незабавно към личните си лекари", заяви още Стоянов. 

Още от "Пловдив"

Одобрена е Концепцията за интегрирана териториална инвестиция на Община Карлово

Тя е насочена към активизиране на икономическата активност и устойчивото интегрирано развитие на четири съседни общини в два региона за планиране - Карлово, Хисаря, Брезово и Троян

Прочетете повече прочетете повече

МОН и община Карлово ще работят за по-тясна връзка на бизнеса с образованието

Кметът Емил Кабаиванов посочи, че големите машиностроителни предприятия в региона имат голяма необходимост от кадри и местният бизнес е готов да съдейства за подпомагане на обучението

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени