Нова кражба от дома на д-р Иван Димитров, който застреля Жоро Плъха

Извършителят е 37-годишен крадец от ромски произход

Д-р Иван Димитров
Д-р Иван Димитров Източник: БНР
Ситуацията с крадеца Жоро Плъха и д-р Иван Димитров се повтори в Пловдив. При това отново в дома на доктора. Миналата нощ в имота на "Медина" зад сградата на Областната управа отново е влязъл апаш. Това е станало около 22:30 ч. в понеделник, пише "Марица". Този път обаче докторът не е прибягнал до саморазправа, а сигнализирал охранителната фирма ДАИКС, която пази къщата.
 
Пристигналият за минути патрул успял да сгащи на място апаша, който бил напълнил цяла торба с крадени вещи. Малко по-късно 37-годишният обирджия, който е от ромски произход, бил предаден на служителите на Второ районно.
 
Случката е дежа вю на екшъна от нощта срещу 2 март 2018 г., но без фатален край. Преди 3 години апашът Жоро Джевизов влязъл да краде в работилницата в двора на кооперацията на ул. "Лука Касъров". Д-р Иван Димитров забелязал, че в помещението свети, и решил да изгаси лампата на сутринта. След минути обаче видял, че вече е тъмно.
 
Тогава взел незаконния си пистолет, слязъл в работилницата и забелязал, че някой се движи. Извикал: "Стой, полиция!", тогава крадецът хвърлил по него нож и го ранил в крака. Лекарят произвел предупредителен изстрел, Джевизов започнал да го псува и хвърлил по него и рекламна табела. Докторът стрелял още два пъти, после двамата хукнали в различни посоки. Плъха успял да стигне до областната управа и издъхнал на капака на паркирана там кола.
 
Впоследствие д-р Димитров беше два пъти оправдан по обвинението за убийство на крадеца, след като Апелативният съд върна делото за преразглеждане

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени