Нови специалности на английски език предлага УХТ

И двете специалности са уникални и нямат аналог в сферата на висшето образование у нас

Нови специалности на английски език предлага УХТ
Нови специалности на английски език предлага УХТ Източник: PR Golden Crown

Университетът по хранителни технологии предлага две нови бакалавърски специалности с обучение на английски език,  стартиращи през академичната 2024/2025 г.

 

Идеята за тях дойде след успешния старт на международната магистърска програма по винарство, в която УХТ провежда обучение на студентите под егидата на Международната организация по лозата и виното – OIV, съобщи доц. Хафизе Фидан, ръководител на Международния отдел в ръководството на университета. Тя заяви, че интересът на млади хора от чужбина към други специалности също е нараснал. А многобройните срещи на преподаватели от висшето училище с ученици и представители на бизнеса са уверили ректорския екип, че е необходимо да въведе обучение на английски език и за бакалаври.

 

И двете специалности са уникални и нямат аналог в сферата на висшето образование у нас, защото осигуряват отлична подготовка както в сферата на технологиите и туризма, така и в предприемачеството.

 

Специалността "Food, Gastronomy and Tourism (Храни, гастрономия и туризъм)" залага на задълбочените познания за храните като основа за кулинарни иновации и нови туристически продукти. Специалността осигурява широкопрофилна подготовка в областта на храните и напитките, като се акцентира върху тяхната технология и качествени характеристики. Наред с това, студентите получават технологична и мениджърска подготовка за управление на процесите в ХОРЕКА сектора и туризма. Дипломираният специалист може да се реализира като мениджър на производството или мениджър по качеството на храните в производствени или търговски предприятия, кулинарен мениджър в заведения за хранене или кетърингови предприятия, мениджър "Храни и напитки" в туристически обекти или мениджър на кетърингови събития.

 

Специалността "Industrial Engineering and Management (Индустриално инженерство и мениджмънт)" осигурява широка хибридна подготовка в областта на технологиите и мениджмънта, а акцент в общия инженеринг са компютърните системи. Студентите придобиват необходимите базисни знания и умения, позволяващи ефективното управление на процесите в хранителната, козметичната и биотехнологичната индустрии. Дипломираният специалист може да се реализира като мениджър на производството, иновационен мениджър или мениджър бизнес развитие.

Още от "Пловдив"

УХТ връчи почетната титла “Доктор хонорис кауза” на посланик Алехандро Поланко

На вълнуваща церемония под звуците на студентския химн Gaudemaus Igitur дипломатът получи от ректора на УХТ, проф. Галин Иванов, атрибутите на почетното звание: огърлие и папирус-грамота

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени