Няма опасност пожарът край Югово да обхване близките населени места

Военни и техника се включват в гасенето на пожара

Военни участват в гасенето на пожара
Военни участват в гасенето на пожара Източник: БНТ

Няма опасност големият пожар край Югово, който гори вече седмица, да обхване близките населени места, съобщава БНТ. Тази нощ над района е валял дъжд и екипите се надяват, че това ще улесни работата им на терен. Огънят е напълно овладян от страната на Нареченски бани, днес усилията ще бъдат в посоката към село Югово, където се изгражда просека.

 

Заради дъжда огънят е паднал в по-ниските части на стръмния терен, което ще даде възможност на пожарникарите днес да го локализират и по периметъра, обясни главен инспектор Димитър Бришимов, който ръководи екипите от пожарникари, военни и доброволци.

 

Над 170 души и днес остават в непроходимата местност, за да продължат битката с огъня. Военните хеликоптери също не спират работата си, при необходимост има готовност от включването на допълнителна въздушна техника. Военнослужещите действат в две направления. Първата група е съсредоточена в района на връх Бухлава за ограничаване и недопускане на огъня към с. Югово, а втората участва в гасенето на пожара в района на връх "Божево име".

 

В дейностите отново се включва и устройване на просеки с цел ограничаване и разпространяване огъня. Военнослужещите изпълняват своите задачи в труднодостъпна планинско-гориста местност, при високи температури, голяма надморска височина и сложна обстановка, допълват от министерството на отбраната.

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени