Обновената ДГ "Перуника" в Пловдив отваря врати през септември

Продължава изграждането на новата детска градина на ул. "Богомил" в район "Източен"

ДГ "Перуника"
ДГ "Перуника" Източник: Община Пловдив

Обновената ДГ "Перуника" ще отвори врати през септември и ще приеме 160 деца. Ремонтът й е на финала като предстои да бъде доставено кухненско оборудване. Това съобщи кметът Здравко Димитров, който заедно със зам.-кмета по строителство Пламен Райчев направи проверка за напредъка на проекта. Заедно с тях бяха кметовете на район "Централен" Георги Стаменов и на район "Южен" Костадин Язов.


Сградата се намира на ул. "Марагидик" 37А и след ремонта е променена коренно. Подменена е дограмата и подовата настилка, положена е топлоизолация по стените и покривите. Сменени са вътрешната и външната ВиК инсталация, както и отоплителната, вентилационната и климатизационната. Поставено е ново вътрешно, фасадно и площадково осветление. Детската градина разполага с озвучителна и мултимедийна инсталация с помощта, на които ще се онагледяват уроците. Всяка една от стаите е боядисана в различни цветове, за да могат децата да си разпознават своята стая.


Малчуганите имат прекрасни условия за спорт – имат  закрит плувен басейн и нов физкултурен салон. Дворът е изцяло обновен с нови съоръжения и специална настилка, която предпазва децата от травми. Засадени са нови широколистни и иглолистни дървета, както и жив плет и цветя.


Проектът за реконструкцията се финансира по ОП "Региони в растеж" и се съфинансира от бюджета на Община Пловдив. Обектът е на стойност 2 926 409, 78 лв. с оборудването.


Кметът припомни, че продължава изграждането на новата детска градина на ул. "Богомил" в район "Източен". Там строителните работи са изпълнени на почти 75%. Предстои да започне и разширението на ДГ "Зорница" и строежът на нова сграда за ДГ "Каменица". Със собствени средства Общината изгражда нова детска градина на бул. "Александър Стамболийски" в район "Южен".


"В предизборната си кампания кметът Здравко Димитров беше обещал, че за четирите години от мандата му в Пловдив ще има нови 12 детски заведения. Вече се работи по шест от тях, а за останалите текат процедури", коментира зам.-кметът Пламен Райчев.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени