Обновената ДГ "Перуника" в Пловдив отваря врати през септември

Продължава изграждането на новата детска градина на ул. "Богомил" в район "Източен"

ДГ "Перуника"
ДГ "Перуника" Източник: Община Пловдив

Обновената ДГ "Перуника" ще отвори врати през септември и ще приеме 160 деца. Ремонтът й е на финала като предстои да бъде доставено кухненско оборудване. Това съобщи кметът Здравко Димитров, който заедно със зам.-кмета по строителство Пламен Райчев направи проверка за напредъка на проекта. Заедно с тях бяха кметовете на район "Централен" Георги Стаменов и на район "Южен" Костадин Язов.


Сградата се намира на ул. "Марагидик" 37А и след ремонта е променена коренно. Подменена е дограмата и подовата настилка, положена е топлоизолация по стените и покривите. Сменени са вътрешната и външната ВиК инсталация, както и отоплителната, вентилационната и климатизационната. Поставено е ново вътрешно, фасадно и площадково осветление. Детската градина разполага с озвучителна и мултимедийна инсталация с помощта, на които ще се онагледяват уроците. Всяка една от стаите е боядисана в различни цветове, за да могат децата да си разпознават своята стая.


Малчуганите имат прекрасни условия за спорт – имат  закрит плувен басейн и нов физкултурен салон. Дворът е изцяло обновен с нови съоръжения и специална настилка, която предпазва децата от травми. Засадени са нови широколистни и иглолистни дървета, както и жив плет и цветя.


Проектът за реконструкцията се финансира по ОП "Региони в растеж" и се съфинансира от бюджета на Община Пловдив. Обектът е на стойност 2 926 409, 78 лв. с оборудването.


Кметът припомни, че продължава изграждането на новата детска градина на ул. "Богомил" в район "Източен". Там строителните работи са изпълнени на почти 75%. Предстои да започне и разширението на ДГ "Зорница" и строежът на нова сграда за ДГ "Каменица". Със собствени средства Общината изгражда нова детска градина на бул. "Александър Стамболийски" в район "Южен".


"В предизборната си кампания кметът Здравко Димитров беше обещал, че за четирите години от мандата му в Пловдив ще има нови 12 детски заведения. Вече се работи по шест от тях, а за останалите текат процедури", коментира зам.-кметът Пламен Райчев.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени