Обновяват уличното осветление в Пловдив

Пловдив е една от 20-те общини, класирани в процедурата за рехабилитация и модернизация на улично осветление

Община Пловдив
Община Пловдив Източник: Zonanews

Договор за финансиране и изпълнение на проект за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в районите "Централен" и "Южен" ще подпишат днес от 14.30 часа, кметът на Пловдив Здравко Димитров и министърът на енергетиката Теменужка Петкова, съобщиха от пресцентъра на общината. Той  е на обща стойност близо 1 126 000 лв. Рееализира се с безвъзмездната помощ на Норвежкия финансов механизъм чрез Агенцията за устойчиво енергийно развитие. На официалната церемония ще присъстват кметовете на двата района Георги Стаменов и Костадин Язов.


Ще бъде обновено уличното осветление в района между булевардите "Копривщица", "Марица-юг", "Руски" и  "Христо Ботев", както и в карето между ул. "Коматевско шосе", ул. "Акад. Петър Динеков", бул. "Македония" и бул. "Никола Вапцаров".


Пловдив е една от 20-те общини, класирани в процедурата за рехабилитация и модернизация на улично осветление, финансирана по линия на програмата „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014–2020 г.


Основната цел на процедурата е повишаване на енергийната ефективност, намаляване на разходите на общините за осветление и подобряване на условията на живот на населението.

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени