Обновявавят водопровода и настилката на три булеварда в Пловдив

Средствата в размер на 7.8 млн. лв. са осигурени от "Български ВиК холдинг" ЕАД"

Здравко Димитров
Здравко Димитров Източник: Община Пловдив

До седмица в Пловдив ще стартира мащабен проект за обновяване на водопровода и настилката на три булеварда в Пловдив, съобщи кметът Здравко Димитров пред журналисти.

 

"Този важен проект реално е започнат от Иван Тотев, с който днес се радваме да ви съобщим, че вече има осигурено финансиране и можем да го реализираме. Средствата в размер на 7.8 млн. лв. са осигурени от "Български ВиК холдинг" ЕАД", обясни Здравко Димитров. Щесе подменят съществуващите етернитови водопроводи с тръби от чугун за магистралните и от полиетилен за разпределителните клонове от мрежата, в резултат, на което ще бъдат подобрени качествата на питейната вода и ще се намалят загубите.  Проектът ще реализира ползи в дългосрочен аспект, не само по отношение на опазване на околната среда, но и върху качеството на живот и жизненият стандарт на населението.

 


"Изпълнението ще бъде поетапно и ще се съобрази с реализацията и на другите инфраструктурни проекти, по които се работи в града, така че да не се блокира движението", обясни управителят на "ВиК" ЕООД – Пловдив Спартак Николов. В проекта се предвижда подмяна на съществуващите магистрални водопроводи по бул. "Хр. Ботев" северно платно – от площад "Централна гара" до "Коматевски възел" и към пресечката с ул. "Сергей Румянцев", захранващ водопровод по бул. "Хр. Ботев" – локално платно – от "Централна гара" до "Коматевски възел"; магистрален и главен водопровод по бул. "Коматевско шосе" западно платно – от "Коматевски възел" до бул."Ал. Стамболийски"; магистрален водопровод по бул. "Копривщица" – изток" и магистрален водопровод по бул. "Копривщица" – запад.  Така общата площ на изпълнените нови асфалтови  настилки ще бъде 49 900 м2.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени