Обществено обсъждане за разписанията на влаковете в Асеновград

Всеки може да направи предложение – вижте как

Обществено обсъждане за разписанията на влаковете в Асеновград
Обществено обсъждане за разписанията на влаковете в Асеновград Източник: Община Асеновград

Във връзка с постъпило писмо от Областна администрация - Пловдив, община Асеновград информира жителите, че стартира допитване до гражданите, от страна на "БДЖ – Пътнически превози". Ежегодно, в последния месец от годината, влиза в сила ново разписание на влаковете в страната.

 

Предстои същото да стане актуално на 15-ти декември тази година и ще бъде с период на действие до 13.12.25 г. Разработеният към момента проект на разписанията на влаковете за 2025 г. е публикуван за обществено обсъждане на официалният сайт на дружеството: https://www.bdz.bg/bg/a/predstoi-obshchestveno-obszhdane-na-proekta-na-grafik-za-dvizhenie-na-vlakovete-za-2025-g .

По молба на "БДЖ – Пътнически превози" за информиране и улеснение на гражданите, община Асеновград се ангажира да приема предложенията, които впоследствие да препрати към дружеството. Срокът, в който хората могат да изразят мнение по отношение разписанието на влаковете, е 23.10.24 г. (сряда).

 

Предложения за промени в разписанието могат да се подават писмено по следните начини:
- на хартиен носител в деловодството на община Асеновград;
- на online портала за сигнали, предложения и въпроси – ТУК: https://signals.asenovgrad.bg/ ;
- на е-mail: obshtina@asenovgrad.bg.

 

Целта на допитването до гражданите е да се постигне подобряване обслужването с железопътен транспорт. Община Асеновград поема ангажимента да обобщи и препрати на железопътното дружество всички постъпили писмено граждански предложения за промени в разписанието на влаковете, като крайното решение по графика е на "БДЖ – Пътнически превози".

Още от "Пловдив"

Военната прокуратура към МО: Недопустимо е да се лансират заключения за авиокатастрофата в "Граф Игнатиево"

Изявленията на представители на Министерство на отбраната на 15.10.2024 г. и впоследствие по никакъв начин не ангажират разследването, заявяват от ВАП-Пловдив

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени