Община Асеновград кандидатства за саниране на две обществени сгради

Целта е да се осигури по-добра енергийна ефективност

Община Асеновград кандидатства за саниране на две обществени сгради
Община Асеновград кандидатства за саниране на две обществени сгради Източник: Община Асеновград

По Националния план за възстановяване и устойчивост община Асеновград ще кандидатства по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт".

 

Чрез реализиране на проекта, ако се получи одобрение, ще бъдат санирани две обществени сгради – Градска библиотека "Паисий Хилендарски" и Многофункционална спортна зала "Асеновец". Целта е да се постигне по-добра енергийна ефективност и да не се губи енергия, както по време на отоплителния сезон, така и през лятото.

 

Припомняме, че в последния ден от септември 2022 г. стартира ремонта на Спортна зала "Асеновец", който продължава и в момента. Дейностите включват ремонтиране на покрива, доставка и монтаж на нови отводнителни елементи, смяна на дограмата, подмяна на осветителните тела с нови LED  такива в тренировъчния салон, изкърпване на мазилки, шпакловане, боядисване, обработка на металните конструктивни елементи с антикорозионен грунд, освежаване на фоайето и стълбището и други.

 

Средствата за целта бяха отпуснати с постановление на Министерски съвет за превенция и справяне с последствията  от COVID – пандемията.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени