Община Асеновград кандидатства за саниране на две обществени сгради

Целта е да се осигури по-добра енергийна ефективност

Община Асеновград кандидатства за саниране на две обществени сгради
Община Асеновград кандидатства за саниране на две обществени сгради Източник: Община Асеновград

По Националния план за възстановяване и устойчивост община Асеновград ще кандидатства по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт".

 

Чрез реализиране на проекта, ако се получи одобрение, ще бъдат санирани две обществени сгради – Градска библиотека "Паисий Хилендарски" и Многофункционална спортна зала "Асеновец". Целта е да се постигне по-добра енергийна ефективност и да не се губи енергия, както по време на отоплителния сезон, така и през лятото.

 

Припомняме, че в последния ден от септември 2022 г. стартира ремонта на Спортна зала "Асеновец", който продължава и в момента. Дейностите включват ремонтиране на покрива, доставка и монтаж на нови отводнителни елементи, смяна на дограмата, подмяна на осветителните тела с нови LED  такива в тренировъчния салон, изкърпване на мазилки, шпакловане, боядисване, обработка на металните конструктивни елементи с антикорозионен грунд, освежаване на фоайето и стълбището и други.

 

Средствата за целта бяха отпуснати с постановление на Министерски съвет за превенция и справяне с последствията  от COVID – пандемията.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени