Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Събитието беше открито от зам.-кмета на Асеновград инж. Петър Петров

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи
Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи Източник: Община Асеновград

Община Асеновград отчете резултатите от успешно реализирания проект за изграждане на фотоволтаични централи. Такива бяха монтирани на 2 общински сгради в града, чиято експлоатация е почти постоянна. А именно: МБАЛ – Асеновград и Градска библиотека "Паисий Хилендарски". Гости на семинара и на заключителната пресконференция бяха представители на водещия партньор община Смолян и др. участници по проекта.

 

Инж. Петър Петров
Инж. Петър Петров Източник: Община Асеновград

И 2-те събития бяха открити от зам.-кмета на Асеновград инж. Петър Петров. "От името на кмета на общината д-р Христо Грудев и от свое име, благодаря на всички приятели и на водещия партньор – община Смолян - за отличното и ползотворно съвместно сътрудничество! Радвам се, че заедно, обединени, с общи усилия успяхме да превърнем в реалност важна цел. Чрез изграждането на фотоволтаичните централи на болницата и библиотеката в Асеновград ние не само спестяваме средства, които могат да бъдат вложени в други дейности, но и рационално ползваме ресурсите, предоставени ни безвъзмездно от природата. Екологията и опазването на околната среда е тема, която не просто не губи актуалност, а дори борбата на човечеството да запази природните богатства става все по-силна. Щастлив съм, че общините ни не са конкуренция, а напротив - съвместно постигаме тези видими отлични резултати!", каза пред присъстващите Петров.

 

Инж. Петър Петров, зам.-кмет на Асеновград
Инж. Петър Петров, зам.-кмет на Асеновград Източник: Община Асеновград

Община Асеновград отново успя да превърне в реалност важна цел, и то в кратки срокове. Чрез изграждането на фотоволтаичните централи на болницата и библиотеката. Това е поредната стъпка на общинската администрация към опазване на околната среда. По време на заключителната пресконференция стана ясно, че със собствени средства община Асеновград ще финансира изграждането на фотоволтаична система и на сградата си.

 

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи
Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи Източник: Община Асеновград

А за монтирането на такива, за Спортна зала "Асеновец" и ДГ "Асенова крепост" е осигурено финансиране по Плана за възстановяване и развитие. Заключителната пресконференция по проект №BGENVIRONMENT - 4.003-0013 "Партньорство за адаптация към климатичните промени", процедура BGENVIRONMENT - 4.003 – Открита покана №3 "Климат" по резултат 4: Повишена способност на местните общности да намалят емисиите и да се адаптират към променящия се климат", финансиран от Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 г. – 2021 г., се проведе на 12.04.24 г. (петък) в Лекционна зала на Градска библиотека "Паисий Хилендарски" - Асеновград.

Още от "Пловдив"

УХТ връчи почетната титла “Доктор хонорис кауза” на посланик Алехандро Поланко

На вълнуваща церемония под звуците на студентския химн Gaudemaus Igitur дипломатът получи от ректора на УХТ, проф. Галин Иванов, атрибутите на почетното звание: огърлие и папирус-грамота

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени