Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

С изложба в памет на Герака и концерт на "Молец"

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май
Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май Източник: Община Асеновград

Асеновград ще изненада своите жители и гости, веднага след дългата серия от почивни дни по повод Великден и Гергьовден. След празничния гергьовски концерт, още на 7-ми май, стартират събитията, предшестващи Празника на града. Кулминацията в програмата ще настъпи на 26-ти май (неделя).

 

Изложбата "Любовта на Сокола" ще бележи началото на Майски културни празници – 2024 г. в Асеновград. Наскоро градът се сбогува с един от най-големите си таланти – художникът Геракси Гераксиев. Творецът напусна този свят внезапно и без време, а Асеновград продължава да скърби за загубата. В памет на Герака в Градска библиотека "Паисий Хилендарски" ще бъде открита изложба живопис с негови произведения.

 

Час по-късно, на централния площад, концерт на група "Молец" ще забавлява жителите и гостите на Асеновград. Изпълнителите се радват на значителен успех още с излизането на първата им песен "Мед" през 2021 г.

 

На годишните музикални награди на "БГ Радио" през миналата година групата печели 4 приза – "БГ дует", "БГ дебют", "БГ видеоклип" и "БГ текст". Гостуването на "Молец" за откриване на Майските празници ще бъде с вход свободен и е комплимент от кмета на община Асеновград д-р Христо Грудев към младежите и всички почитатели на този вид музика.

 

*Очаквайте скоро подробно с часове и дати цялата програма от събития, която ще е изпълнена с приятни изненади.

Още от "Пловдив"

УХТ връчи почетната титла “Доктор хонорис кауза” на посланик Алехандро Поланко

На вълнуваща церемония под звуците на студентския химн Gaudemaus Igitur дипломатът получи от ректора на УХТ, проф. Галин Иванов, атрибутите на почетното звание: огърлие и папирус-грамота

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени