Община Асеновград подпомогна финансово новата книга на Марияна Дафчева

Писателката ще бъде финансирана с 800 лева за издаването на "Терминал Надежда"

Община Асеновград подпомогна финансово новата книга на Марияна Дафчева
Община Асеновград подпомогна финансово новата книга на Марияна Дафчева Източник: Община Асеновград

Община Асеновград финансира издаването на книгата на Мариана Дафчева "Терминал Надежда". Произведението е събрало разкази, наградени в национални и международни литературни конкурси за периода от 2019 г. до 2022 г. Сумата, отпусната на Дафчева, е в размер на 800 лева, по предложение на кметската администрация и с решение на Общинския съвет в града. Предстои и премиера на книгата - в зависимост от епидемиологичната обстановка в Асеновград.

 

Авторката посочва, че целта на написването на творбата й е произведението на остане като писмена следа за искрените й намерения да работи за въздигане и утвърждаване имиджа на общината. По думите на писателката, чрез разпространението на "Терминал Надежда" Асеновград ще се утвърди като място с колоритен духовен и творчески облик.

 

"Малко са градовете, които могат да се похвалят с благосклонна и обърната към просперитета на културата общинска администрация", казва Мариана Дафчева. Сред заглавията, които ще намерят място в книгата, са "Послушай сърцето", "Дари", "Неочаквана ваканция", "Щъркелът", "Да го носиш в сърцето", "Капанът", "Черно-бели снимки", "Часът на земята", "Мария", "Безног".

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени