Община Асеновград подпомогна финансово новата книга на Марияна Дафчева

Писателката ще бъде финансирана с 800 лева за издаването на "Терминал Надежда"

Община Асеновград подпомогна финансово новата книга на Марияна Дафчева
Община Асеновград подпомогна финансово новата книга на Марияна Дафчева Източник: Община Асеновград

Община Асеновград финансира издаването на книгата на Мариана Дафчева "Терминал Надежда". Произведението е събрало разкази, наградени в национални и международни литературни конкурси за периода от 2019 г. до 2022 г. Сумата, отпусната на Дафчева, е в размер на 800 лева, по предложение на кметската администрация и с решение на Общинския съвет в града. Предстои и премиера на книгата - в зависимост от епидемиологичната обстановка в Асеновград.

 

Авторката посочва, че целта на написването на творбата й е произведението на остане като писмена следа за искрените й намерения да работи за въздигане и утвърждаване имиджа на общината. По думите на писателката, чрез разпространението на "Терминал Надежда" Асеновград ще се утвърди като място с колоритен духовен и творчески облик.

 

"Малко са градовете, които могат да се похвалят с благосклонна и обърната към просперитета на културата общинска администрация", казва Мариана Дафчева. Сред заглавията, които ще намерят място в книгата, са "Послушай сърцето", "Дари", "Неочаквана ваканция", "Щъркелът", "Да го носиш в сърцето", "Капанът", "Черно-бели снимки", "Часът на земята", "Мария", "Безног".

Още от "Пловдив"

Предстои ремонт на плувния басейн в Асеновград

Дейностите включват: демонтаж на съществуваща настилка от силно компрометирани мозаечни плочи; полагане на бетонова настилка и хидроизолационни пластове, гарантиращи водонепропускливостта на дъното на басейна

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени