Община Асеновград поиска от НКЖИ реорганизация на графика за сутрешните влакове към Пловдив

Ето какво отговориха от дружеството

Железопътна гара
Железопътна гара Източник: Община Асеновград

На 28 септември община Асеновград изпрати писмо до генералния директор на НКЖИ, директора на поделение УДВГД - Пловдив, Холдинг БДЖ ЕАД - София и до директора на Поделение "Пътнически превози" - Пловдив. Причината за писмото бе стартирането на учебната година и съвпадащите строителни дейности, изпълняващи се в железопътния участък от гара Крумово до гара Пловдив, което пък, от своя страна, стана причина учениците да закъсняват за първия учебен час с между 15 и 30 минути.

 

В писмото бе отправена молба да се реорганизира графикът на ремонта така, че пътническият влак от Асеновград за Пловдив в 06:25 часа да изпълнява превоза директно до ЖП гара Пловдив. Отговорът, който община Асеновград получи от ДП "Национална компания железопътна инфраструктура", е следният: "Държавно предприятие "Национална компания Железопътна инфраструктура" е Бенефициент по проект "Развитие на железопътен възел - Пловдив", финансиран с европейски средства по Механизма за свързване на Европа и държавния бюджет".

 

Цялостната реализация на проект "Развитие на железопътен възел Пловдив" е от изключителна важност за икономическото и социално развитие на град Пловдив и същият ще допринесе за модернизацията на съществуващата инфраструктура, съгласно европейските стандарти и транспортни политики. Строителството се изпълнява на три етапа.

 

Към настоящия момент се изпълняват строително-монтажни работи по железопътната инфраструктура в рамките на собственост на ДП НКЖИ, като договорните отношения със строителя изискват осъществяване на транспортирането на пътници само в железопътния участък от гара Крумово до гара Пловдив. Съгласно одобрената технология за работа и работен график се очаква, влаковото движение в железопътния участък от гара Крумово до гара Пловдив да бъде възстановено до 16.11.2022 г.".

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени