Община Асеновград ще се поклони пред паметта на Левски (ПРОГРАМА)

Навършват се 150 години от гибелта на Апостола на българската свобода

Паметник на Васил Левски
Паметник на Васил Левски Източник: Община Асеновград

Община Асеновград ще се поклони пред паметта на Васил Левски. Навършват се 150 години от обесването на Апостола на българската свобода. Ето и програмата по повод отбелязването на годишнината от гибелта на Дякона:

 

15 февруари (сряда):
– 11:30 ч. и 12:30 ч.: СУ "Св. Св. Кирил и Методий", Асеновград - Градската библиотека гостува в учебното заведение с библиотечен урок по родолюбие. Той ще бъде изнесен пред ученици от IV клас. Урокът е под надслов "Васил Левски – иконата на българската свобода".

 

17 февруари (петък):
– 12:00 ч.: пред барелефа на Васил Левски в Асеновград - Възпоменателен митинг-поклонение в памет на Апостола на свободата Васил Левски. Слово ще изнесе писателят Николай Табаков. Ще бъде представена и литературна програма с участието на ученици от СУ "Св. княз Борис I", Асеновград. Ще последва награждаване на победителите в конкурса "Апостолът през моите очи", обявен от община Асеновград, НЧ "Родолюбие" и ЦПЛР "Васил Левски"
– 17:30 ч.: Старинното училище - "Васил Левски – апостолът на българската свобода". Гостуваща изложба от Регионален исторически музей (РИМ ) - Ловеч.

 

19 февруари (неделя):
– 12:00 ч.: манастир "Св. Петка Мулдавска" - Поход-поклонение до манастира "Св. Петка Мулдавска".

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени