Община Асеновград спечели проект за саниране на училището в Мулдава

По програма "Красива България" ще бъде подобрена енергийната ефективност на учебното заведение

Училището в село Мулдава
Училището в село Мулдава Източник: Община Асеновград

Община Асеновград спечели финансиране по програма "Красива България” 2023 г. с проект: "Въвеждане на мерки за енергийна ефективност за сградата на ОУ "Отец Паисий" - с. Мулдава".

 

Проектното предложение беше изготвено и подадено от общинска администрация в началото на годината и получи одобрение с Решение №1 от 13.03.23 г. на програмата. Стойността на проекта е 264 991 лв.

 

По него се предвижда да бъдат изпълнени строително-ремонтните дейности за повишаване на енергийната ефективност на сградата, посредством топлинна изолация на външни стени чрез полагане на топлоизолационна система, топлоизолиране на покривните пространства и други съпътстващи ремонтни дейности.

 

Плановете са строителните дейности да бъдат реализирани през летните месеци, когато учениците са във ваканция за да не се нарушава образователния процес. А в началото на новата учебна година възпитаниците на школото да започнат занятия в обновена и приветлива обстановка.

 

Очакваните резултати от реализацията на проекта са: подобряване на енергийни характеристики на сградата и привеждането й към изискванията за санитарно-хигиенни норми за топлинен комфорт; намаляване на разходите за енергия и на вредните емисии; подобряване на условия за протичане на учебния процес.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени