Община Асеновград – в готовност за предстоящия снеговалеж

Прогнозите са за застудяване и обилни снеговалежи през предстоящите почивни дни

Снеговалеж и почистваща техника
Снеговалеж и почистваща техника Източник: Община Асеновград

Във връзка с прогнозите за застудяване и обилни снеговалежи през предстоящите почивни дни, община Асеновград информира шофьорите да излизат с автомобили, подготвени за зимни условия. Поради закъснялото настъпване на есенния сезон, листата на дърветата все още не са опадали, което е предпоставка за счупване на по-тънки клони, в случай на натрупване на мокър сняг.

 

Община Асеновград е създала организация с дежурни екипи, които да реагират своевременно както за почистване на пътищата, така и за разчистване на паднали клони и дървета, затрудняващи движението в равнинната или планинската част от района. Специализираните машини за снегопочистване са в готовност. Допълнително им са осигурени всички средства и приспособления за почистване на пътното платно.

 

В случай, че не се налага, общинското ръководство съветва шофьорите да не пътуват. Ако излизането е наложително, то тогава, колите да бъдат оборудвани с необходимите зимни гуми, вериги и други принадлежности. Водачите на превозни средства да шофират внимателно, със съобразена скорост.

 

Да не предприемат рискови маневри, с цел да не се създават задръствания заради аварирали автомобили или възпрепятстване на снегопочистването. Призовават се хората да сигнализират своевременно на спешния телефон 112, както и на online портала за сигнали – ТУК: https://signals.asenovgrad.bg/ .

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени