Община Асеновград в готовност за снегопочистване

Осигурени са и необходимите количества сол и пясък

Община Асеновград в готовност за снегопочистване
Община Асеновград в готовност за снегопочистване Източник: Община Асеновград

Община Асеновград има готовност за есенно-зимния сезон по отношение на снегопочистването. Всички машини, които ще осигуряват зимното поддържане, са в изправност. Проверката бе извършена от служители на община Асеновград и служители на РУ - Асеновград. Не са открити нередности. Техниката е изправна и изпълнителите притежават необходимите документи. Има сключени договори с фирмите - "КМД", "ЕР - 2009" и "Пътно почистване".

 

Община Асеновград в готовност за снегопочистване
Община Асеновград в готовност за снегопочистване Източник: Община Асеновград

Фирма "КМД" ще поддържа почистването на уличната мрежа, като дейностите включват снегопочистване и опесъчаване на Асеновград, включително кварталите "Горни Воден" и "Долни Воден", със следната техника: 5 броя автомобили за опесъчаване - комбинирани за опесъчаване и снегопочистване; 6 броя само за снегопочистване; 2 броя фадроми и 2 броя самосвали. "ЕР - 2009" ще поддържа почистването на планинските райони, , със следната техника: 7 броя колесни тракотра, верижен трактор - 1 брой, фадрома - 1 брой, комбиниран багер - 1 брой, 2 броя товарни автомобили за опесъчаване. "Пътно почистване" ще поддържа равнинните райони включително и пътят от квартал "Горни Воден" до манастира "Свети Свети Кирик и Юлита" и пътя да манастира "Света Петка" със следната техника: 2 броя колесни трактора, 3 броя товарни автомобила, снабдени с гребла, които се използват за снегопочистване и опесъчаване.

 

Община Асеновград в готовност за снегопочистване
Община Асеновград в готовност за снегопочистване Източник: Община Асеновград

Осигурени са необходимото количество сол и пясък, като при необходимост общината има готовност за закупуването на допълнително. Тротоари, алеи, мостове и спирки ще бъдат почиствани от "КМД". Всяка спирка ще бъде заредена с варели с инертни материали. Централна градска част ще бъде почиствана ръчно и машинно. Всички фирми са предупредени да поддържат пред търговските си обекти. А задължение на гражданите е да почистват снега пред домовете си.

 

Населените места в общината са приоритет на кметовете и кметските наместници, които са създали необходимата организация за почистването на пътната мрежа. Основните пътни артерии: Пловдив – Асеновград – Смолян; Пловдив – Асеновград – Кърджали; Пловдив – Асеновград – Поповица; Пловдив – Асеновград – Първомай и Асеновград – Садово, се поддържат от Районна пътна служба.

 

Предвидени са достатъчно средства за почистване и поддържане на общинската пътна мрежа. Ако е необходимо ще се търсят допълнителни такива от Държавния бюджет. През изминалите години почистващите фирми са срещали трудност при снегопочистването и опесъчаването на тесните и стръмни улици поради множеството паркирани автомобили. В тази връзка, община Асеновград се обръща към гражданите с апел да не оставят колите си на улицата при такива метеорологични условия.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени