Община Асеновград започва подмяната на уличното осветление в града

По този повод ще се проведе встъпителна пресконференция

Община Асеновград започва подмяната на уличното осветление в града
Община Асеновград започва подмяната на уличното осветление в града Източник: Община Асеновград

Община Асеновград стартира дейностите по подмяната на уличното осветление в града. По този повод ще се проведе встъпителна пресконференция. Наименованието на одобрения проект е "Внедряване на мерки за енергийна ефективност в системата за външно изкуствено осветление в гр. Асеновград". Събитието ще се състои утре (25.06.24 г., вторник) от 10:30 ч. в зала 305 в сградата на администрацията.

 

Избраният, след проведената обществена поръчка изпълнител, ще започне подмяната на 1747 бр. стари натриеви осветителни тела с нови LED такива и други 128 електрически табла за улично осветление - с нови, които имат вградени компоненти за системи за управление и мониторинг.

 

Средствата са осигурени по процедура "Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление" на Национален план за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Срокът за реализация на проектните дейности е 18 месеца, а стойността е в размер на 1 078 679,20 лв.

Още от "Пловдив"

Нанков: При нов мандат на ГЕРБ във властта поемаме ангажимент за качествен ремонт на 2000 км пътища годишно

На път за Асеновград минахме по изграденото при Бойко Борисов трасе от Пловдив до този красив град. Ами то е заприличало на джунгла - не са му окосени храстите дори, пише Нанков

Прочетете повече прочетете повече

Военната прокуратура към МО: Недопустимо е да се лансират заключения за авиокатастрофата в "Граф Игнатиево"

Изявленията на представители на Министерство на отбраната на 15.10.2024 г. и впоследствие по никакъв начин не ангажират разследването, заявяват от ВАП-Пловдив

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени