Община Карлово изгради нова спортна площадка в СУ "Васил Левски"

Реализацията на проекта е част от инициативата на общината за разширяване и модернизиране на спортната база в образователните институции, коментира кметът д-р Емил Кабаиванов

Община Карлово изгради нова спортна площадка в СУ „Васил Левски“
Община Карлово изгради нова спортна площадка в СУ „Васил Левски“ Източник: Община Карлово

Община Карлово изгради нова спортна площадка за мини футбол в СУ "Васил Левски" - Начален курс. Реализацията на обекта е по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общински училища на Министерството на образованието и науката.

 

Средствата за строителните дейности са отпуснати по програмата, а проектирането и строителният надзор са съфинансирани от бюджета на Община Карлово. Площадката е разположена южно от основния училищен корпус.

 

Теренът е покрит с изкуствена трева с посипка от кварцов пясък и материали за увеличаване на устойчивостта. Изкуствената трева е положена върху геотекстилна мембрана и основа от трошен камък. По проекта е направено частично ограждане на съоръжението с мрежа с височина 6 метра от север и към съседните имоти.

 

Достъпът от източната страна е свободен, тъй като в тази част площадката граничи с алея, водеща към баскетболно игрище. В северозападния и югозападния край са монтирани пейки за 40 ученици.

 

Реализацията на проекта е част от инициативата на общината за разширяване и модернизиране на спортната база в образователните институции, както и за създаване на условия за физическо възпитание и спорт на учениците в редовните часове и в извънкласните дейности, коментира кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов. Той видя на място изпълнението на обекта.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени