Община Карлово подкрепя кръводаряването

Кръвният център има повече от седемдесетгодишна история и функционира ежедневно

Кръводаряване
Кръводаряване Източник: Община Карлово

Община Карлово подкрепя инициативата на Областна администрация и "Районен център за трансфузионна хематология" за насърчаване на доброволното кръводаряване. "Районен център за трансфузионна хематология" (РЦТХ) е ключово лечебно заведение за здравеопазването в град Пловдив и Южен централен район.

 

Кръвният център има повече от седемдесетгодишна история и функционира ежедневно, като обслужва болничните структури в областите Пловдив, Хасково, Кърджали, Пазарджик и Смолян. РЦТХ - град Пловдив осигурява с качествена и безопасна кръв и кръвни биопродукти всички лечебни заведения в регион, който обхваща една пета от територията на Република България.

 

Тази дейност е регламентирана от "Закона за кръвта, кръводаряването и кръвопреливането" и се осъществява, както с провеждането на кръводаряване в кабинетите на Трансфузионния център, така и с организиране на акции за безвъзмездно кръводаряване в държавни, общински и частни предприятия, учреждения и структури на територията на град Пловдив и областта.

 

Кръвен център - Пловдив е развил дългогодишна традиция и приобщава повече хора към ценностите на гражданското общество като благотворителност, милосърдие, добротворство, принадлежност и човечност. Безвъзмездното и доброволно кръводаряване спасява човешки живот.

 

В световен мащаб кръводаряването е все по-препоръчителен метод за регенериране на клетките в човешкия организъм. Кръвният център осъществява акции на територията на цялата област. Вашето разбиране и желание са мотиватор за участие в тези хуманни инициативи.

 

С общи усилия може да се създаде положително отношение към безвъзмездното и доброволно кръводаряване, за да се присъединят повече граждани към благородната кауза, да се привлекат нови кръводарители, в помощ на нуждаещи се от кръвопреливане лица. За удобство, гражданите от община Карлово може да направят кръводаряване в МЦ 1 всеки четвъртък от 09:30 до 12:30 ч.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени