Община Карлово представи идеите си за развитие на региона

Ще бъдем партньор с община Троян, както и с община Хисаря и община Брезово, разкри кметът д-р Емил Кабаиванов

Община Карлово представи идеите си за развитие на региона
Община Карлово представи идеите си за развитие на региона Източник: Община Карлово
Обществено обсъждане на одобрената Концепция за интегрирана териториална инвестиция на община Карлово се проведе в зала "Васил Караиванов" на 11 март. "Проведената дискусия цели към обсъжданията за териториално развитие на региона да бъдат включени и местните общности", каза управителят на Областен информационен център Нели Караджова и добави, че Община Карлово е водещ партньор в концепцията.
 
В партньорство между общините Карлово, Троян, Хисаря, Брезово и Агенция "Пътна инфраструктура", Национална компания "Индустриални зони" ЕАД, Фондация "Смокиня" и Сдружение "Бизнес Асоциация за Развитие на Южен Централен Регион" ще се реализират следните проектни идеи: насърчаване на икономическата активност в община Карлово; развитие на индустриален парк "Карлово"; проучване, обследване, проектиране и изграждане на снегозащитни съоръжения на участъци от републикански път II-35, което ще доведе до целогодишно използване на прохода Троян-Кърнаре; енергийна ефективност в обществени сгради в община Карлово; изграждане на зелена, сигурна и приобщаваща градска инфраструктура в община Карлово; развитие на спорта в община Карлово; устойчиво и интегрирано развитие на туризма в община Карлово.
 
Подробни детайли и разяснения относно дейностите, включени в бъдещата териториална инвестиция представиха кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов и заместник-кметът Данка Зидарова – Люртова.
 
"Избрали сме да бъдем партньор с община Троян, както и с община Хисаря и община Брезово, защото това е стратегически документ за нашия регион и той надхвърля границите на община Карлово", каза кметът д-р Емил Кабаиванов и благодари на всички, които са работили по създаване на интегрираната териториална инвестиция. Реализирането на Концепцията ще даде нови възможности за развитие на всички сектори в обществено-икономическия живот на региона. Ще подобри комуникации от национално значение и ще даде възможност на малкия и среден бизнес да се развива. Целта е бързо, модерно развиващ се регион, който да запази своите природни, екологични и исторически предимства.
 
В общественото обсъждане участваха още: директорът на Областно пътно управление Петър Попов; изпълнителният директор на Национална компания "Индустриални зони" Константин Палавеев; директор на дирекция в АПИ Николина Чапанова, експерти и консултанти, работили по разработването на Концепцията.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени