Община Карлово внимателно следи метеорологичната обстановка и е готова за действия

Предприетите мерки са докладвани на областния управител на област Пловдив

Карлово
Карлово Източник: Zonanews

Във връзка с динамиката на времето и прогнозираните валежи от дъжд през месеците юни и юли 2023 г. се очаква сериозен приток на водни маси в язовирите и повишаване на нивата на речните корита на територията на страната. Приток на водни маси в речните корита се очакват и от изпускане на води от язовирите и прииждащи скатови води от обезлесени терени.

 

В изпълнение на задълженията си да се грижи за превенция и предотвратяване на възможни природни бедствия Община Карлово е взела следните мерки: Създадена е организация за почистване на реките и деретата на места с най-висок риск. Уведомени са кметовете и кметските наместници по места за създаване на организация и наблюдение на речните корита за евентуална опасност от наводнение.

 

Доброволното формирование "Васил Левски" е уведомено и е в готовност да се включи в кризисна ситуация. Уведомени са пътноподдържащите фирми за активно включване по населените места. Язовирите се наблюдават непрекъснато и се докладва за състоянието им на оперативните дежурни към Община Карлово.

 

Предприетите мерки са докладвани на областния управител на област Пловдив. Община Карлово стриктно следи обстановката и е готова при нужда да реагира незабавно, съгласно утвърдените планове за действия при бедствия и аварии.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени