Общините Асеновград и Пловдив преговарят за седалки за стадион "Шипка"

Кметът на Асеновград и ръководството на община Пловдив водят разговори за доставка на 4000 седалки

Д-р Христо Грудев на стадион Шипка
Д-р Христо Грудев на стадион Шипка Източник: Община Асеновград

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев води разговори с ръководството на община Пловдив по повод продължаване дейностите по подобряване състоянието на стадион "Шипка". Идеята е да се осигурят подходящи условия не само за тренировка на спортистите, но и за провеждане на футболни срещи с гостуващи отбори.

 

От община Пловдив са посочили, че могат да предоставят на Асеновград до 4000 бр. седалки (с облегалка). Днес д-р Грудев посети градския стадион "Шипка", за да се увери лично какво е състоянието на обекта и как се стопанисва. Плановете на ръководството на Асеновград са да продължи обновяването на спортното съоръжение, за да се превърне в привлекателно място за спорт – за малки и големи.

 

Припомняме, че в рамките на две години се изградиха изцяло нови трибуни, подмени се частично оградата и се монтираха стотици нови седалки. Извърши се освежаване на съблекалнята. Възстановена бе и така наречената от асеновградчани трибуна "Трите пейки".

 

"Ежегодно се отпускат пари от община Асеновград за поддържане на терена и съоръженията в стадион "Шипка". Обектът е бил построен с доброволен труд на асеновградчани – от младежи-бригадири – в периода 03.07.1948 г./30.09.1949 г.

 

Стадионът е мястото, на което треньори обучават децата на Асеновград. Учат ги на дисциплина и спортсменство. Затова ние, като община, трябва да им осигурим нормални условия, за да може спортът да стане привлекателна дейности за подрастващото поколение", посочи кметът Грудев.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени