Общинската болница в Карлово с нова и модерна апаратура

Част от новите придобивки са закупени от бюджета на болницата, благодарение на това, че тя е стабилна и със завишени финансови показатели

Общинската болница в Карлово с нова и модерна апаратура
Общинската болница в Карлово с нова и модерна апаратура Източник: Община Карлово

Общинската болница МБАЛ  "Д-р Киро Попов" в Карлово се модернизира все повече. Днес на пресконференция кметът д-р Емил Кабаиванов и управителят д-р Обрейко Обрейков показаха новите придобивки.

 

Здравното заведение вече има два ехографа, от най-новото и модерно поколение. Тази апаратура ще бъде предоставена за ползване на Вътрешно отделение и на Неврологично отделение.

 

На Хирургично отделение е предоставена операционна маса с електрическо управление и всички необходими аксесоари, движеща се във всички плоскости. Масата е закупена със средства от бюджета на общината и благодарение на кмета Кабаиванов, който като лекар веднага се е  отзовал на искането на ръководството на болницата за необходимостта от нова хирургична маса в операционното отделение.

 

Закупени са и 10 инфузионни помпи, които ще се ползват за добро прецизиране на лекарствените вливания. Болницата вече разполага и с 10 нови пациентски монитора, с които по–лесно ще се мониторира моментното състояние на пациента. Закупен е и апарат за обдишване от ново поколение, който дава възможност за медицински грижи на тежко болни интубирани пациенти.

 

Кметът д-р Емил Кабаиванов и управителят на болницата д-р Обрейко Обрейков
Кметът д-р Емил Кабаиванов и управителят на болницата д-р Обрейко Обрейков Източник: Община Карлово

Част от новите придобивки са закупени от бюджета на болницата, благодарение на това, че тя е стабилна и със завишени финансови показатели, обясниха кметът и управителят.

 

В понеделник започва вътрешният ремонт на болницата, който има за цел подмяна на канализацията, подмяна на основния асансьор, осигуряване на достъп за последващо обособяване на самостоятелен санитарен възел във всяка пациентска стая, съобщиха още д-р Кабаиванов и д-р Обрейков.

 

Този ремонт ще се извършва  по европейски проект. Следващият месец започва изграждането на Спешен център за неотложна помощ към общинската болница по проект между Министерството на здравеопазването в партньорството с община Карлово, която предоставя безвъзмездно терена, и общинската болница.

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени