Общо 7 нови детски и спортни площадки ще има в Асеновградско

2 от тях вече са готови

Общо 7 нови детски и спортни площадки ще има в Асеновградско
Общо 7 нови детски и спортни площадки ще има в Асеновградско Източник: Община Асеновград

Община Асеновград изгради 2 чисто нови детски площадки – в кв. "Изток" и в кв. "Долни Воден". Те са подходящи за ползване от деца на възраст между 3 г. и 12 г. Предстои изграждане и на още няколко детски и спортни площадки на територията на общината. Строителните разрешения вече са издадени и следващата стъпка е проектиране и изпълнение.

 

Общо 5 местата ще придобият изцяло нов облик и ще зарадват деца и младежи от различни възрасти. Спортни площадки (фитнес на открито) ще бъдат изградени до Градския плувен комплекс и в парка на ул. "Цар Освободител" в Асеновград (там в момента има съоръжения за деца от 3 г. до 12 г., а сега ще бъдат монтирани и за по-големите). Зона с такива уреди ще бъде направена и в с. Тополово.

 

Общо 7 нови детски и спортни площадки ще има в Асеновградско
Общо 7 нови детски и спортни площадки ще има в Асеновградско Източник: Община Асеновград

В Долнослав и на ул. "Тутракан" в града ще бъдат създадени нови детски площадки за деца от 3 г. до 12 г. В различните идейни предложения са включени монтирането на фитнес уреди, пързалки, подходяща настилка, ограда и др. многофункционални комбинирани съоръжения, които развиват не само физическите, но и менталните възможности на подрастващите.


Припомняме, че само през 2024 г. основно ремонтирани, с подновени уреди бяха няколко такива зони за игра на малки деца. Цялостно и/или частично обновени бяха детските площадки до НЧ "Родолюбие", на ул. "Свобода" (зад т.нар. "смолянска спирка"), до бившето Лятно кино, до Старинно училище "Св. Георги", в кв. "Запад" (до бл. №3/8), на ул. "Цар Иван Асен II" №76/78/82 и зад Пожарната в града.

 

Приоритет за община Асеновград е да осигури съвременна и безопасна среда за игра, спорт и забавления на децата и младежите от града и населените места в района, където подрастващите да имат възможност да се срещат и да общуват физически помежду си.

 

Администрацията апелира жителите и ползвателите да опазват детските и спортните площадки, за да може и малки, и големи да имат места за игри, без да се налага извършването на непрекъснати ремонти по съоръженията поради от вандалски прояви и неправомерни действия.

Още от "Пловдив"

Прокуратурата внесе протест срещу постановената 3-годишна присъда за лично укривателство след извършено убийство в с. Ца

С внесения днес от Районна прокуратура-Пловдив протест се настоява за увеличаване на наказанието на Б.Д. и В.Д. до размера, поискан от прокурора - 5 години лишаване от свобода за всеки един от тях

Прочетете повече прочетете повече

Нанков: При нов мандат на ГЕРБ във властта поемаме ангажимент за качествен ремонт на 2000 км пътища годишно

На път за Асеновград минахме по изграденото при Бойко Борисов трасе от Пловдив до този красив град. Ами то е заприличало на джунгла - не са му окосени храстите дори, пише Нанков

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени